Člani poraženi, mladi do točke

Nova Gorica, 04.09.2010

Velikonja nastopil vso tekmo, Balažic od 42. minute

Članska in mlada reprezentanca Slovenije sta v petek odigrali kvalifikacijski srečanji. Najboljši slovenski nogometaši so nepričakovano in nesrečno v Mariboru izgubili uvodno tekmo kvalifikacij za uvrstitev na UEFA EURO 2012. Kljub izdatno boljši igri, je bila v Ljudskem vrtu z 0:1 boljša Severna Irska, ki je odločilni zadetek dosegla v 70. minuti. Slovenci bodo drugo tekmo odigrali v torek zvečer na stadionu FK Crvene zvezde oz. na Marakani v Beogradu.

Za Slovenijo je tudi tokrat nastopilo nekaj nekdanjih članov ND Gorica. Valter Birsa, Bojan Jokič in Matej Mavrič Rožič so odigrali celotno srečanje, medtem ko je Tim Matavž v igro vstopil v 88. minuti dvoboja.

Mlada reprezentanca je pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča z 2:2 remizirala z Belgijo. V predzadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo U-21, ki bo prihodnje leto, je Slovenija osvojila sedmo točko. Igralec ND Gorica Etien Velikonja je igral vseh 90 minut, Gregor Balažic pa je v igro vstopil v 42. minuti. Tretji član belo-modrih v mladi reprezentanci Miha Mevlja ni dobil priložnosti za igro. Za Slovenijo je vso tekmo odigral tudi nekdanji igralce Hita Gorice Matija Škarabot.

Naslednja tekma našo mlado izbrano vrsto čaka v torek v Ukrajini.