Poraz v Domžalah

Nova Gorica, 29.08.2010

Goričani na razmočenem igrišču brez izrazitih priložnosti

V domžalskem Športnem parku se igralci Hita Gorice na razmočenem igrišču niso dobro znašli in tako vknjižili tretji letošnji poraz. Edini zadetek na tekmi je za domače pred koncem prvega dela dosegel izkušeni Damir Pekič.

Kaznovanega Matijo Široka je pri belo-modrih zamenjal Miha Gregorič, na sredini igrišča pa so zaigrali Miha Mevlja, Jasmin Kurtić, Enes Demirović in Luka Volarič. V prvem delu so bili napadalnejši domači, ki so si prek Gorazda Drevenška in Daliborja Teinovića priigrali dva odprta strela z razdalje. Obakrat je bil na pravem mestu gostujoči vratar Vasja Simčič.

Do odločitve o zmagovalcu je prišlo v 41. minuti. Domžalčani so na levi strani izvajali avt, dolgo globinsko žogo je ob neodločnosti novogoriške obrambe sprejel Pekič, ki je z diagonalnim strelom po tleh zadel za 1:0.

V nadaljevanju pravega odgovora belo-modrih ni smo dočakali. Manjkala je prava podaja v konico napada, tako da napadalca Etien Velikonja in Sandi Arčon, od 62. minute je igral še en mladi up Kris Jogan, prave priložnosti nista dočakala. Velikonja je sicer na začetku drugega dela poizkušal s strelom, a preko vrat.

Domači so imeli s poizkusom Tadeja Apatiča priložnost za dvojno prednost, vrata Simčič pa se je še enkrat več izkazal.

Sledi dvotedenski reprezentančni premor, ko bo Slovenija v petek v Mariboru igrala s Severno Irsko, naslednji torek pa jo na beograjski Marakani čaka dvoboj s Srbijo.

O vseh aktivnostih Hita Gorice pa boste sprotno obveščeni, zato pogosto spremljajte priljubljeno spletno mesto www.nd-gorica.com.

 

Domžale : Hit Gorica 1:0 (1:0)

Stadion v Športnem parku, sodniki: Glažar (Hajdina), Karmel (Maribor) in Kresnik (Radlje ob Dravi).

Strelec: 1:0 Pekič (41.).

Domžale: Brljak, Vidović, Hanžič, Teinović, Brezovački, Pekič (od Knezovič), Zatkovič, Drevenšek, Juninho, Šimunović (od 82. Smukavec), Apatič.

Hit Gorica: Simčič - Zarifović, Gregorič, Balažic, Komel - Kurtič, M. Mevlja, Demirović (od 66. Kršič), Volarič (od 85. Žigon) – Velikonja, Arčon (od 62. Jogan).

Rumeni kartoni: Vidović, Apatič.