Marko Šuler in Matija Škarabot v UEFA Evropski ligi

Nova Gorica, 27.08.2010

Mariborčanom z Goranom Cvijanovičem ni uspelo

Potem ko se je v sredo v najbolj elitno klubsko tekmovanje UEFA Ligo prvakov uspelo prebiti nekdanjemu članu ND Gorica Valterju Birsi, ki trenutno nastopa za francoski klub AJ Auxerre, bo ND Gorica svoja nekdanja člana imela tudi v drugem klubskem tekmovanju UEFA Evropski ligi.

V četrtkovem večeru so bile namreč na sporedu povratne tekme zadnjega kroga kvalifikacij za to tekmovanje. Po skupni zmagi nad nizozemskim velikanom Feyenoordom iz Rotterdama, se je v UEFA Evropsko ligo uspelo prebiti belgijskemu podprvaku KAA Gentu. Člana tega kluba sta tudi nekdanja nogometaša ND Gorica Marko Šuler in Matija Škarabot. Prvega zaradi poškodbe ni bilo v kadru za srečanje, medtem ko je Škarabot zmago soigralcev z 2:0 spremljal v klopi.

Na žalost se uvrstitev v UEFA Evropsko ligo ni posrečila edinemu slovenskemu klubu NK Mariboru. Slednji je sicer na domači tekmi s 3:2 ugnal italijanskega prvoligaša US Citta' di Palermo, ki pa je s skupnim rezultatom 5:3 napredoval. Za Mariborčane, ki jih vodi nekdanji trener Hita Gorice (2007/2008) Darko Milanič je do 72. minute igral tudi dolgoletni član ND Gorica Goran Cvijanovič.

Žreb skupin za UEFA Evropsko ligo bo danes, že sinoči pa je bil žreb za UEFA Ligo prvakov. AJ Auxerre bo z Valterjem Birso gostoval na treh izjemno prestižnih stadionih. Že 15. septembra bo na milanskem San Siru igral proti AC Milanu, zatem pa bo Birsa nastopil še na stadionu Santiagu Bernabeu proti CF Real Madridu in na amsterdamski Areni proti AFC Ajaxu.