Zmaga na derbiju

Nova Gorica, 21.08.2010

Za belo-modre so zadeli Širok, Demirovič in Arčon

Na severnoprimorskem derbiju smo bili priča dopadljivi predstavi, petim zadetkom in drugi domači zmagi v letošnji sezoni.

V domači vrsti sta zaradi poškodbe manjkala Danjel Rakušček in Dalibor Stojanovič. Prvič je od uvodne minute zaigral 19 letni Luka Volarič.

Novogoričani so povedli v 16. minuti tekme. Enes Demirovič je podal na desno stran sredine igrišča, kjer je iz ozadja pritekel Matija Širok, si žogo podaljšal in se z več kot 20 metrov odločil za vole-udarec. Širok je tako dosegel svoj prvi zadetek v Prvi ligi, ki je bil povrhu še izjemno lep.

Domači so bili naslednjič nevarni v 20. minuti, ko je Sebastjan Komel stresel vratnico, omeniti pa velja tudi lepo priložnost za Eteina Velikonjo po podaji Jasmina Kurtiča z leve strani. Hit Gorica je imela pobudo, vendar so se Ajdovci predvsem pri defenzivni postavitvi držali čvrsto.

Do izenačenja je prišlo v 42. minuti, ko je Aris Zarifovič podrl prodirajočega gostujočega igralca, z bele točke pa je bil uspešen Marjanovič.

Že v prvi minuti nadaljevanja novo domače vodstvo. Igralec Primorja je preslabo podal svojemu vratarju, žogo je prestregel Enes Demirovič in jo poslal v mrežo. Sledil je lep poizkus Kurtića, Simon Živec pa je za Primorje s prostega strela zadel prečko.

Tretji gol za domače je v 65. minuti prispeval Sandi Arčon. Mladi napadalec je le dve minuti po vstopu v igro na levi strani potegnil nekaj korakov in s strelom zadel v daljšo vratnico, od katere se je žoga odbila v mrežo. Po dvojni domači prednosti je imel dva dobra poizkusa Velikonja, gostje pa so se v zaključku tekme vse bolj posvečali napadalnim akcijam.

Do znižanja so prišli v 81. minuti, ko je z lepi strelom z razdalje domača vrata zadel Jaka Ihbeisheh. Tudi zaključni trenutki tekme so bili razburljivi, a je Hit Gorica uspela ohraniti poln izkupiček.


Hit Gorica : Primorje 3:2 (1:1)

Športni park, sodniki: Skomina, Zirnstein (oba Koper) in Žunič (Kranj).

Strelci: 1:0 Širok (14.), 1:1 Marijanović (43./11 m), 2:1 Demirović (46.), 3:1 Arčon (66.), 3:2 Ihbeisheh (81.).

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Volarič (od 64. Arčon), Balažic, Velikonja, Kurtič, M. Mevlja, Komel, Širok, Demirović (od 74. Jogan), Žigon (od 83. N. Mevlja).

Primorje: Božjak, Ostojič, Ćoralić, Ihbeisheh, Ogrič (od 54. Kremenovič), S. A. Živec, Marijanović (od 72. Tanjič), Lo Duca, Vidmar, S. Živec, Djukić.

Rumeni kartoni: Zarifović, Širok; Djukić, Ćoralić, Tanjič.