Klonili proti državnim prvakom

Nova Gorica, 14.08.2010

Edini gol padel po (pre)hitro dosojenem penalu.

Peto srečanje v letošnjem državnem prvenstvu novogoriškemu taboru ni prineslo veselja. Na domačem igrišču so v gostujoči vlogi klonili proti Luki Kopru z 0:1.

Strokovno vodstvo belo-modrih zaradi poškodbe ni moglo računati na branilca Gregorja Balažica, ki ga je zamenjal Nejc Mevlja. V vlogi levega bočnega branilca je nastopil Sebastjan Komel, medtem ko je krst v Prvi ligi doživel zvezni igralec Jasmin Kurtič.

V prvih minutah tekma ni ponudila presežkov. Na razmočenem igrišču sta ekipi čakali druga na drugo, igrali sta brez potrebne predrznosti. Prvo pravo priložnost je imel nekdanji igralec Novogoričanov Milan Osterc, a je vratar Vasja Simčič v 18. minuti Osterčev strel ubranil.

Že dve minuti kasneje je zelo blag prekršek v kazenskem prostoru storil Aris Zarifović, ki je rahlo oviral Davorja Bubanjo, sodnik pa je posredovanje (pre)hitro ocenil za enajstmetrovko. Uspešno jo je izvedel Koprski vratar Ermin Hasič in s tem odločil zmagovalca.

Odgovor domačih ni bil dovolj odločen. Nekaj polpriložnosti so si belo-modrih le priigrali, a so bile premalo konkretne za vidnejši dosežek oz. za izenačenje.

Tudi v nadaljevanju sta se moštvi največ zadrževali med obema kazenskima prostoroma, pravih akcij pa je bilo malo. Delo je igralcem otežil tudi močan naliv. V zadnji tretjini tekme je v novogoriški vrsti zaigral tudi še ne 19 letni napadalec Kris Jogan, k je zamenjal sovrstnika Sandija Arčona.   

To je bil drugi poraz Hita Gorice v letošnji sezoni. Novogoričani bodo v naslednjem krogu doma gostili ajdovsko Primorje. Po enoletnem premoru bo tako zopet na sporedu severnoprimorski derbi.

 

Luka Koper : Hit Gorica  1:0 (1:0)

Nova Gorica, Športni park, sodniki: Drečnik (Zagorje ob Savi), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).
Strelec: 1:0 Hasić (20./11 m).

Luka Koper: Hasić, Polovanec, Handanagić, Guberac (od 81. Filipovič), Kovačević, Marčeta, An. Struna, Hadžič, Bubanja (od 82. Bešić), Božičič (od 70. Al. Struna), Osterc.
 
Hit Gorica: Simčič – Komel, Zarifović, N. Mevlja, Širok - Kurtič, M. Mevlja, Demirovič, Rakušček (80. Žigon) - Arčon (od 67. Jogan), Velikonja. Trener: David Peršič.

Rumeni kartoni: Hadžič, Marčeta, Bubanja, Hasić; Zarifović, M. Mevlja, Demirović, Žigon.