Vzpodbuden remi s Cagliarijem

Nova Gorica, 12.08.2010

V mestu vrtnic je gostoval član Serie A

Mednarodno prijateljsko srečanje med Hitom Gorico in italijanskim članom Serie A Cagliarijem se je v Športnem parku končalo brez zadetkov, kar je velik uspeh za mlado domačo vrsto.

Bolje so srečanje začeli gostje, ki so nastopili z vsemi najboljšimi z izjemo dveh članov italijanske reprezentance, branilca Davideja Astorija ter zveznega igralca Andree Lazzarija. Napadalec Matri je že v 3. minuti streljal čez vrata. Pri domačih, ki so zaigrali brez Etiena Velikonje, Enesa Demirovića in Gregorja Balažica, je prvi poizkus uspel novincu Jasminu Kurtiču, ki je zapretil s prostega udarca. Isti igralec je poizkusil tudi po pol ure igre v prvem delu.

V zaključku polčasa so bili podjetnejši gostje, priložnosti pa je dvakrat zamudil Nene, ki je sprva streljal čez vrata, drugič pa z glavo mimo gola.

V nadaljevanju sta trenerja priložnost ponudila številnim rezervistom. V začetku drugega dela so si lepše priložnosti ustvarili gostje. Na poizkuse Andreje Cossuja (občasnega italijanskega reprezentanta) in Pisana je odločno reagiral domači vratar Anže Rupnik. Ta je ob polčasu zamenjal Vasjo Simčiča

Novogoričani so si dve lepi akciji pripravili ob koncu srečanja. Najprej je mladi Nejc Praprotnik izgubil obetaven napadalni dvoboj z gostujočim branilcem, tik pred koncem pa je Sandi Arčon lepo zaposlil Luko Volariča, ki je streljal čez vrata.

V soparnem vremenu je bila tekma odločen preizkus za domače igralce, ki so si s srečanjem pridbili nove dragocene mednarodne izkušnje.

 

Hit Gorica : Cagliari Calcio 0:0

Nova Gorica, Športni park, gledalcev 700, sodnik: Rustja.

Hit Gorica: Simčič (od 46. Rupnik), Zarifović (od 55. Gregorič), Mevlja N., Širok, Komel (od 72. Tribušon), Kurtić, Rakušček (od 77. Kravanja), Mevlja M. (od 46. Praprotnik), Žigon (od 46. Volarič), Jogan (od 46. Kršić), Arčon.

Cagliari Calcio: Agazzi, Canini (od 79. Dametto), Biasi, Magliocchetti (od 46. Perico), Biondini, Conti, Giorico (od 46. Pisano), Cossu, Pinardi (od 61. Ragatzu), Nenè (od 46. Laner), Matri (od 69. Jeda).