Po trojnem vodstvu osvojili točko

Nova Gorica, 07.08.2010

Sijajen zadetek za 2:0, ki ga je dosegel Sandi Arčon.

Novogoriški nogometaši so v četrti tekmi državnega prvenstva na domačem stadionu po vodstvu s 3:0 ob koncu remizirali s CM Celjem.
 

Srečanje se je začelo v enakovrednem ritmu. Prvo priložnost za belo-modre je v 7. minuti zgrešil Etien Velikonja, ki je z vole udarcem z leve strani meril previsoko. Igra je zatem potekala med obema kazenskima prostoroma. Več konkretnih priložnosti so imeli gostje, a je domača obramba na čelu z Vasjo Simčičem vse poizkuse odbila.
 

Domači so do vodstva prišli v 30. minuti. Demirovič je z dolgo žogo zaposlil Dejana Žigona, ta je skušal podati v sredino, žogo pa je v mrežo preusmeril gostujoči zvezni igralec Sebastjan Gobec. V naslednjem napadu je za goste Mujakovič zadel prečko. Do odbite žoge je prišel Miha Mevlja, hitro podal Sandiju Arčonu, ki je izvedel izjemen samostojni prodor in izvrstno zaključil s strelom pod prečnik. Pravi evrogol 19 letnega Arčona.
 

V nadaljevanju so gostje poizkušali ujeti priključek, a jim do zaključnih minut tekme ni uspevalo. Trener Peršič je namesto poškodovanega branilca Gregorja Balažica v igro poslal Nejca Mevljo. Belo-modri so do trojne prednosti prišli v 55. minuti. Po kombinaciji Demiroviča in Arčona je do žoge v kazenskem prostoru prišel Velikonja, nepravilno pa ga je zaustavil Andželkovič. Z bele točke je bil Velikonja uspešen.
Sledila je aktivnejša igra gostov, ki pa si izrazitih priložnosti niso priigrali. Velikonja je imel v enem izmed protinapadov veliko priložnost, a je njegov strel gostujoči vratar ubranil.
 

Gostje so do prvega svojega zadetka prišli v 80. minuti, ko je po akciji z leve in strelom z bližine zadel Rajko Rep. Tedaj so imeli domači igralca manj, saj se je poškodoval Matija Širok, menjava pa še ni bila opravljena. Že v naslednji minuti so Celjani znižali na 3:2. Še eno napako domače obrambe je drugič izkoristil Rajko Rep.
 

Do končnega rezultata je prišlo v 90. minuti, ko so Celjani po desni strani splejali lepo kombinacijo. Z vole udarcem jo je zaključil Dejan Purišić.
 

Belo-modri so tako po izdatni prednosti iz rok izpustili zmago. Toda mlada ekipa je zopet pokazala, da ima potencial, ki pa ga bo potrebno še obrusiti.
 

Trener David Peršič je bil po tekmi kratek: ''Ob polčasu smo izgubili Balažica, ki je z Zarifovičem v ožji obrambi deloval zelo dobro. Potem se je poškodoval še Širok. Imeli smo priložnost za 4:0, toda nismo zadeli. Na žalost se nam ponavlja, da v nekaj minutah dobimo dva ali več zadetkov. Temu moramo narediti konec.''
 
Hit Gorica : CM Celje  3:3 (2:0)

Nova Gorica, Stadion v Športnem parku, sodniki: Vehar (Žiri), Kokolj, Rojko. 
 

Strelci: 1:0 Žigon (30.), 2:0 Arčon (32.), 3:0 Velikonja (56.-11m), 3:1 Rep (80.), 3:2 Rep (81.), 3:3 Purišić (90.)
 

Hit Gorica: Simčič, Širok (80. Gregorič), Balažic (46. N. Mevlja), Zarifović, Kršič, Rakušček, M. Mevlja, Žigon (84. Volarič), Arčon, Demirović, Velikonja. Trener: David Peršič.
 

CM Celje: Mujčinović, Andželković, Brezič, Zajc, Bezjak (55. Rep), Bakarič (74. Purišić), Mijatović, Gobec, Močič, Mujaković, Medved (46. Štraus). Trener: Milan Đuričić
 

Rumeni kartoni: Rakušček (45.), Andželkovič (55.), Gobec (66.)