Dolg zmanjšali za 100 tisoč evrov

Nova Gorica, 27.07.2010

Ivan Brečević na Kitajsko, iščejo še enega napadalca

Na torkovem druženju z novinarji so o trenutnih razmerah v klubu spregovorili predsednik ND Gorica Robert Vrtovec, Uroš Dovžak, športni direktor in dosedanji član izvršnega odbora društva, trener David Peršič ter igralec Miha Mevlja. 

Predsednik ND Gorica Robert Vrtovec je postregel s finančno situacijo v društvu: ''Klub smo v mesecu februarju prevzeli s 500 tisoč evri dolga, ocena trenutnega stanja je, da imamo neporavnanih obveznosti še za 400 tisoč evrov. V pol leta smo torej zmanjšali dolg za 100 tisoč evrov. Naš plan na začetku štiriletnega obdobja je bil, da bi v teh štirih letih prišli na pozitivno ničlo, toda vsi skupaj delamo in se trudimo, da bi do cilja prišli že prej, nekako v dveh letih in pol. Upam, da nam bo tudi uspelo.''

Uroš Dovžak bo odslej profesionalno opravljal funkcijo športnega direktorja in ne bo več član izvršnega odbora ND Gorica. Dejal je, da je bilo po koncu lanske sezone veliko odhodov. ''Goran Cvijanović se je preselil k Mariboru, v tujini sta si nove sredine poiskala Matija Škarabot (Gent, Belgija) in pred kratkim Ivan Brečević (Shaanxi Zhongjian Chanba, Kitajska), Goran Galešić, ki je trenutno uradno še vedno igralec Gorice, pa že trenira v beograjskem Partizanu,'' je na nekaj najbolj odmevnih prestopov opozoril Dovžak.

K belo-modrim sta prišla Dalibor Stojanović in rezervni vratar Anže Rupnik, strokovni štab pa je veliko nalogo za še eno uspešno tekmovalno sezono v veliki meri zaupal lastnim fantom, igralcem, vzgojenim v domači mladinski šoli. Kar osem nekdanjih članov mladinskega pogona Hita Gorice je namreč sklenilo sodelovanje z ND Gorica. 

''Potem ko je bil izpeljan prestop Ivana Brečevića na Kitajsko smo pozornost usmerili k iskanju napadalca,'' je zaključil Dovžak.

K besedi je nato pristopil trener prvega moštva David Peršič, ki je ocenil prvi del sezone: "Napredovanje v kvalifikacijah za Evropsko ligo smo zapravili že na prvi tekmi proti Randersu v Novi Gorici, ko nismo znali izkoristiti svojih priložnosti. Povratna tekma na Danskem je pustila boljši vtis. Izgubljeno priložnost lahko zdaj le obžalujemo, sem pa zato veliko bolj zadovoljen s začetkom prvenstva. Lahko bi bili v še boljšem položaju, če nas v nedeljo proti Olimpiji ne bi oškodovala sodniška napaka," je na prepovedani položaj Olimpijinega napadalca Rakoviča za 2:2 opozoril trener Peršič.

Mladi zvezni nogometaš Miha Mevlja je prepričan, da bo ekipa po napornem začetnem ritmu v nadaljevanju še boljša.

Kot je znano belo-modre naslednji nastop čaka v nedeljo ob 18. uri v Mariboru.