Evropski poraz ter poškodbi Etiena Velikonje in Mihe Mevlja

Nova Gorica, 15.07.2010

Randers boljši s 3:0

Novogoriški nogometaši so na prvi tekmi letošnje evropske epizode klonili proti danski ekipi Randers z 0:3. Vse tri zadetke so gostje dosegli v drugem polčasu.

Belo-modri so srečanje začeli zelo vzpodbudno. Etien Velikonja je že v uvodnih minutah nevarno streljal čez gol. Lepo je poizkušal tudi Enes Demirović, ki je nosil kapetanski trak, a neuspešno. Najbolj izrazito priložnosti na tekmi so si domači priigrali v 38. minuti, ko je novinec v belo-modrem dresu Dalibor Stojanović zatresel prečko. Igra Hita Gorice je bila v prvih 45 minutah dokaj povezana. Domači so bili izrazito boljši nasprotnik.

Povsem drugačno sliko smo spremljali v nadaljevanju. Danci so po globinski podaji v prazen prostor povedli že v 51. minuti, le štiri minute pozneje pa so po protinapadu že vodili z 0:2. To je domačo vrsto zmedlo, čeprav se tudi takrat igralci niso predali. Imeli so dve lepi priložnosti, ki pa sta zopet ostali neizkoriščeni. Mladi napadalec Randersa Cramer je v 71. minuti postavil končnih 3:0.

Še pred tem so Novogoričani ostali brez solidnega Mihe Mevlja, ki si je poškodoval koleno, tako da so njegovi bližnji nastopi vprašljivi. V zadnjem delu tekme pa je poškodbo roke staknil še Etien Velikonja, ki je po tekmi odšel na zdravniški pregled.

Ob koncu tekme sta priložnost dobila mlada domača igralca Sandi Arčon in Luka Volarič.

Trener David Peršič je po tekmi povedal: ''Začeli smo zelo dobro. Pripravili smo si tri lepe priložnosti, iz katerih nismo uspeli zadeti. To je danes odločilo zmagovalca. V drugem polčasu je naša neizkušena ekipa storila nekaj grobih napak, ki so jih Danci spremenili v zadetek. Ponavljam, da so fantje mladi in se iz tekme v tekmo učijo. Vsi skupaj moramo imeti veliko potrpljenja, strpnosti. Na povratno tekmo nikakor ne gremo na izlet, ampak jo bomo vzeli nadvse resno, da se prikažemo v dostojni luči in da naši fantje dobijo potrebne izkušnje.''

Povratno srečanje bo prihodnji četrtek pob 19.00 v mestu Randers na Danskem.


Hit Gorica : Randers 0:3 (0:0)

Športni park, sodniki: Özkahya, Sezertam in Sencan (vsi Turčija).

Strelci: 0:1 Lorentzen (51.), 0:2 Cramer (55.), 0:3 Cramer (71.).

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Balažic, Kršić, Velikonja (od 90. Volarič), M. Mevlja (od 60. Martinović), Komel, Stojanovič (od 75. Arčon), Širok, Demirović, Rakušček.

Randers: Hansen, Ahmed, Egholm (od 81. Arzumanyan), Karlsen (od 79. Brock Madsen), Lorentzen, Pedersen, Berg Andersen, Beckmann, Olsen (od 72. Fischer), Jensen, Cramer.

Rumeni kartoni: /.
Rdeč karton: /.