Pred srečanjem z Interblockom

Nova Gorica, 30.03.2010

Na torkovi novinarski konferenci so spregovorili Robert Vrtovec, Uroš Dovžak, David Peršič in Goran Cvijanovič.

V sredo ob 16.00 bodo nogometaši Hita Gorice pričeli šesto prvenstveno srečanje v spomladanskem delu. Trenutno so pri štirih zmagah in enem neodločenem izidu, ki so ga zabeležili prav na zadnji tekmi proti Mariboru.  

Na stadionu v Športnem parku je bila v torkovem popoldnevu redna tedenska novinarska konferenca Nogometnega društva Gorica. Poleg trenerja Davida Peršiča in igralca Gorana Cvijanoviča sta bila prisotna tudi člana izvršnega odbora ND Gorica, predsednik Robert Vrtovec in član, zadolžen za tekmovalni del Uroš Dovžak.  

Predsednik Robert Vrtovec je dejal, da so v vodstvu društva zelo zadovoljni z dosedanjimi igrami in angažiranostjo igralcev: ''Vidi se, da je motivacija nogometašev in njihov pristop tako na treningih kot na tekmah veliko boljši kot v jesenskem delu. To se odraža tudi pri rezultatih. Vse dosedanje tekme smo odigrali zelo dobro. Na žalost smo izpadli iz poklanega tekmovanja, toda igralcem res nimam česa zameriti. Borili so se, kljub temu pa niso uspeli. V nogometu se dogajajo tudi padci, to moramo razumeti. Verjamem pa, da se bodo ob takšnem pristopu uspehi nadaljevali, saj si to nedvomno zaslužijo.''  

''Kot je znano, je bil cilj pred pričetkom spomladanskega dela prvenstva obstanek med najboljšimi. To je tudi v tem trenutku naša primarna skrb, saj si obstanka še nismo zagotovili. Ob takšnih igrah kot doslej, pa se lahko nadejamo višjih uvrstitev. Tudi na zadnji tekmi proti Mariboru so fantje igrali zelo dobro, zavzeto, škoda le da niso uspeli zdržati do konca. Glede na to, da smo iz pokala izpadli, nam Evropo lahko prinese tretje mesto v prvenstvu. Če se bo pokazala možnost za osvojitev te pozicije, jo bomo poizkušali čimbolje izkoristiti,'' je povedal Uroš Dovžak, ki skrbi za tekmovalni del društva.  

Morda brez Brečevića

V moštvu belo-modrih ni kaznovanih igralcev. Zagotovo je, da ne bodo nastopili že dalj časa poškodovani nogometaši, vprašljiv pa je tudi nastop napadalca Ivana Brečevića, ki čuti precejšnjo utrujenost. Trener David Peršič je naznanil, da postave ne bo bistveno spreminjal, svoje igralce pa je opozoril na težko domačo jesensko zmago, ko so v Športnem parku imeli belo-modri veliko težav s pomlajeno in hitro ljubljansko ekipo. Tedaj je bilo 4:3 za Hit Gorico.    

Na voljo trenerju bo tudi Goran Cvijanovič, ki je sicer na zadnjem dvoboju staknil rahlo poškodbo. Ta zvezni nogometaš je opisal svoja pričakovanja: ''Vemo, da je Interblock mlada ekipa, ki pa je zelo nevarna. Imajo igralce, ki lahko odločijo tekmo, zato bomo morali biti zelo previdni. Mi smo prepričani vase. To smo dokazali na zadnjih tekmah, tudi v Ljubljani pa bomo igrali na zmago. Če bomo pokazali takšno formo, kot jo imamo, se za pozitiven rezultat ne bojim.''