Dobrodošli na novi spletni strani nd-gorica.com

Nova Gorica, 18.03.2010

Pred vami je nova spletna stran Nogometnega društva Gorica.

Spoštovani športni, nogometni prijatelji.
 

Najbolj priljubljena športna igra je na Goriškem v organizirani obliki prisotna že več kot šest desetletij.  Plod dobrega, vztrajnega in zagnanega dela vseh klubskih selekcij so štirje naslovi državnih prvakov Slovenije, dva pokalna naslova in, s čemer mnogi niso seznanjeni, tudi naslov slovenskih republiških prvakov leta 1955.

Nogometno moštvo s tradicijo, odigranimi 42 evropskimi tekmami, odlično delujočo nogometno šolo, ki skoraj vsako leto na površje dvigne novega talenta slovenskega nogometnega prostora, se od danes ponaša z novo podobo v javnosti.

Spletna stran, ki jo pravkar prebirate, prinaša pogled v zgodovino kluba. Čeprav je znano, da je primerjava posameznih obdobij zelo nehvaležna, težavna, včasih tudi nepravična in boleča, ne moremo mimo velike zahvale ustanoviteljem tedanjega Fizkulturnega društva Gorica v Šempetru pri Gorici, ki so leta 1947 postavili temelje, brez katerih mogoče sedanjih velikih dosežkov ne bi bilo. Pred vami je predstavljeno obdobje do leta 1991, tudi največje osebnosti tega časa, ko je velika večina dela temeljila na prostovoljni bazi.

Po letu 1991 se je s priborjeno državnostjo Slovenije povsem spremenil ustroj in delovanje nogometnih klubov. ND Gorica pri tem ni bila izjema, delovanje se je postopoma prelilo v profesionalizem. Podrobno so predstavljene vse že zaključene sezone v 1.SNL s kratkim opisom tekmovanja, nastopi nogometašev Gorice in končno lestvico. Družba Hit d.d. je že več kot poldrugo desetletje tesno povezana z razvojem nogometa v mestu vrtnic. Njen prispevek k uspehom kluba je neprecenljiv, med drugim pa se kaže tudi v dejstvu, da je Gorica poleg NK Maribor in NK Celje edino moštvo, ki med najboljšimi klubi nastopa vseh 19 sezon.  

Z nogometom v Novi Gorici je neločljivo povezan stadion v Športnem parku. Na tej strani boste našli tudi zapise o navijačih, sekciji veteranov ter o igralcih, ki so se v močne evropske klube prebili ravno z igranjem za belo-modro enajsterico. Nekateri izmed njih so člani državne reprezentance Slovenije, ki bo junija nastopila na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. Njihovi uspehi potrjujejo odlično delo tako članskega kot mladinskega pogona, ki že več kot desetletje deluje v okviru Društva mladi nogometaš Gorica. Omenjeno društvo skupaj z ND Gorica, ki upravlja s članskim moštvom, predstavlja celoto nogometnega delovanja v Novi Gorici.

Nova spletna stran pomeni temelj nadaljnjega razvoja ND Gorica in nogometa na Goriškem. Aktualno dogajanje v klubu želimo v čimvečji meri prenesti na vse nogometne poznavalce, navdušence, prijatelje in podpornike ND Gorica. Prizadevamo si, da bi spletna stran s časoma dobila nove zgodbe, nove zapise, nove rubrike in s tem postajala vse boljša.

Vabimo vas, da iz spletne strani črpate vse dostopne informacije in tako prvo moštvo kot mladinske selekcije v čimvečjem številu podpirate na nogometnih tekmah. V tem trenutku se vam za izkazano pozornost prisrčno zahvaljujemo in si želimo vaše zaupanje še poglobiti. To  je namreč naš poglavitni namen.

Nogometno društvo Gorica