V soboto v prijateljski tekmi proti Rudarju

Nova Gorica, 19.02.2010

Novogoričani bodo v soboto odigrali svojo novo pripravljalno tekmo.

 Kot je znano, je prvenstvo zaradi vremenskih razmer prestavljeno za teden dni, zato bodo belo-modri odigrali predvidoma še dve prijateljski tekmi.

Prva bo na sporedu v soboto, ko se bodo s pričetkom ob 14.30 varovanci Davida Peršiča na umetni travi v Športnem parku pomeril proti Rudarju iz Velenja. Novogoričani bodo v torek odigrali še srečanje s Primorjem, lokacija in ura tekme pa še nista znani.

Dvoboj z Rudarjem bo Hitu Gorici prikazal neposredno sliko aktualne pripravljenosti. Zaradi poškodb zagotovo ne bodo nastopili Matej Mlakar, Etien Velikonja in Sebastjan Komel, iz previdnosti pa bosta počivala tudi Admir Kršić ter vratar Vasja Simčič, ki si je pred kratkim nekoliko poškodoval mišico.

Vsi ostali so pripravljeni na nastop in si bodo poizkušali izboriti kar najboljše izhodišče za nastop v prvi enajsterici v prvem krogu spomladanskega dela prvenstva. Trener David Peršič je s sedanjim stanjem moštva zadovoljen, za nd-gorica.com pa je povedal: ''Trening kažejo na dobro pripravljenost. Tudi igralci, ki niso doslej veliko nastopiti ter novinec Matija Katanec se dobro vklapljajo v moštvo in hitro spoznavajo sistem igre. Nadejam se uspešnega začetka prvenstva.''