Z Radomljami za prvo mesto

Nova Gorica, 11.10.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 12. oktobra, ob 14. uri odigrali srečanje 13. kroga 2. SNL. V Športni park Nova Gorica prihaja ekipa Radomelj.

Stanje na lestvici
Radomlje so z 29 točkami na 1. mestu prvenstvene lestvice. Gorica je zbrala točko manj in trenutno zaseda 2. pozicijo.

Prejšnja tekma ND Gorica
Goričani so se v prejšnjem krogu v lokalnem obračunu pomerili z ekipo Brd. Srečanje ni bilo najbolj atraktivno za številne gledalce, ki so se zbrali v Vipolžah, saj ni bilo veliko priložnosti za zadetek. Plavo-beli so imeli večjo posest žoge, vendar niso uspeli prebiti zgoščene obrambe domačih. Vse je že kazalo na delitev točk, nato pa je zablestel Luka Volarič. V 88. minuti je prejel podajo v kazenski prostor in z močnim ter natančnim strelom premagal vratarja Brd. Srečanje se je končalo z rezultatom 0:1 v goriško korist.

Prejšnja tekma Radomelj
Mlinarji so se, tako kot Goričani, pomerili v lokalnem derbiju. Na domačem terenu so pričakali bližnji Dob. Začeli so dobro in v prvem polčasu povedli po izkoriščeni enajstmetrovki. Prednost so povišali v uvodu drugega polčasa in izgledalo je, da bodo osvojili 3 točke. V 70. minuti je za Dob zadel bivši igralec Gorice, Kristijan Šipek, in znižal zaostanek. Končni rezultat obračuna 2:2 je v 79. minuti z zadetkom postavil Denis Petrovič.

Forma Radomelj
Nogometaši Radomelj v zadnjem obdobju igrajo precej dobro. Na zadnjih štirih tekmah so trikrat zmagali in enkrat remizirali, kar je zelo soliden izkupiček. Na omenjenih tekmah so dosegli 11 zadetkov, prejeli pa so jih 5. Svoj edini letošnji poraz so vknjižili v 8. krogu, ko je bila od njih boljša ekipa Kopra.

Delegiranje
Glavni sodnik srečanja bo Nejc Kajtazović, s strani mu bosta pomagala David Gabrovec in Boštjan Bezjak.

Spremljanje tekme
Neposredni prenos tekme boste lahko spremljali na programu Sportklub 1. Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba.

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/
 
Besedilo: Kristjan Pahor