Poročilo tekme z NK Brda

Nova Gorica, 07.10.2019

Nogometaši ND Gorica so v nedeljo, 6. oktobra, odigrali srečanje 12. kroga 2. SNL. V gosteh so z rezultatom 0:1 premagali NK Brda. 

Prvi polčas je bil zelo skop s priložnostmi. Ekipi sta delali precej napak, zato so gledalci večinoma spremljali nepovezano igro.

V eni izmed redkih obetavnih situacij se je v 9. minuti znašel Hodžić, ki je po podaji Osujija streljal čez vrata.

V 23. minuti je zapretil bivši igralec Gorice, Jani Curk. Z žogo je stekel proti golu in močno sprožil. Marjanovič je žogo odbil v kot. 

Zadnjo priložnost v prvem polčasu je imel Hodžić. V 36. minuti je z roba kazenskega prostora streljal čez gol.

Prvi del tekme se je končal z rezultatom 0:0. Številni gledalci v Športnem parku Vipolže niso videli veliko atraktivnih potez in razburljivih trenutkov, saj je prevladovala igra med obema kazenskima prostoroma. 

V drugem polčasu so plavo-beli prevzeli nadzor nad dogajanjem na igrišču, nogometaši Brd pa so se pomaknili v oz. pred svoj kazenski prostor. 

Eno izmed redkih priložnosti v drugem polčasu je zapravil zelo dejavni Hodžić, ki je v 50. minuti iz bližine z glavo streljal mimo gola. 

V 70. minuti je znova poskusil Hodžić. Najprej je lepo preigraval v kazenskem prostoru, nato pa sprožil proti bližnji vratnici. Pintol je žogo odbil v kot. 

V 88. minuti je Volarič dosegel edini zadetek na srečanju. Dobil je podajo v prazen prostor in z močnim ter natančnim strelom zatresel mrežo. 

NK Brda – ND Gorica 0:1 (0:0)

Športni park Vipolže

Sodniki: Blaž Kos (glavni sodnik), Alen Salkić (1. pomoč), Dejan Povšnar (2. pomoč)

Strelci: Volarič (88.)

ND Gorica: Marjanović, Lipušček, Tomiček, T. Kavčič, M. Kavčič, Grudina (od 85. Jermol), Kolenc, Hodžić (od 76. Gulič), Volarič, Osuji, Colley.

Trener: B. Lučić.

NK Brda: Pintol, Curk, Celcer, Rojc, Golob, D. Da. Jalinous, Humar (od 79. J. Bužinel), Bužinel, D. Do. Jalinous (od 64. Musić), Jazbar, Jogan (od 75. Frelih).

Trener: V. Badžim

Rumeni karton: Jogan, Jazbar

Rdeči karton: /

Besedilo: Kristjan Pahor