V Mirnu kar sedem zadetkov

Nova Gorica, 18.09.2019

Nogometaši ND Gorica so v sredo, 18. septembra, odigrali prijateljsko tekmo proti ekipi Adrije iz Mirna. Plavo-beli so zmagali z rezultatom 0:7.

V kadru Goričanov se je po odsluženi kazni po dolgem času znašel vratar Uroš Likar, svoj prvi nastop za člansko ekipo pa je zabeležil Miha Žejen.

V 4. minuti je imel Colley prvo priložnost na tekmi. Prejel je žogo v kazenskem prostoru, preigral nasprotnika in streljal na gol, a branilec domače ekipe je strel blokiral.

V 18. minuti je po odbiti žogi po podaji iz kota do strela prišel Gulič. Žoga je poletela prek vrat.

V 22. minuti je Asante poslal lep predložek v 16-metrski prostor, kjer je najvišje skočil Trivunović in streljal z glavo, a ni bil natančen.

V 25. minuti so plavo-beli povedli. Gulič je prejel podajo v prazen prostor in z natančnim strelom iz bližine dosegel zadetek.

V 29. minuti je Colley postavil rezultat 0:2. Napadalec Gorice je prodrl pred vrata Adrije in z rutiniranim strelom premagal Radikona, ki je bil brez moči.

V 44. minuti je po podaji Asanteja mrežo zopet zatresel Gulič in se tako podpisal pod svoj drugi gol na obračunu.

Prvi polčas se je končal z rezultatom 0:3 v korist Gorice. Plavo-beli so bili boljši nasprotnik in nogometašem Adrije niso pustili, da bi prihajali do priložnosti. Mirenci so imeli nekaj strelov z razdalje, vendar niso resno ogrozili Likarjevih vrat.

Po prvem polčasu so igro zapustili Likar, T. Kavčič, Lipušček, Jermol, Gulič in Colley, vstopili pa so Bičić, Žejen, Avdibašić, Kolenc, Volarič in Osuji. Za Žejna je bil to prvi nastop za člansko ekipo.

V 54. minuti je Gorica dosegla nov zadetek. Tokrat se je med strelce vpisal Hodžić.

V 56. minuti je vodstvo Goričanov postalo še višje. Za 5:0 je še en gol zadel Hodžić.

V 68. minuti je z lepim strelom izid 0:6 postavil Goran Trivunović.

V 73. minuti je padel sedmi zadetek na tekmi. Z močnim strelom je mrežo zatresel Osuji.

Goričani so tekmo dobili z rezultatom 0:7. Bili so kvalitetnejši nasprotnik in zasluženo zmagali. Priložnost za igro sta dobila tudi dva mladinca, in sicer Miha Žejen in Tarik Avdibašić.