Sporočilo Etiena Velikonje za soigralce, klub in navijače

Nova Gorica, 04.09.2019

Etien Velikonja je v ponedeljek uradno postal član nizozemskega kluba NEC Nijmegen. Pred odhodom v novo sredino se je od Gorice, navijačev in svojih, sedaj že bivših, soigralcev poslovil z ganljivim zapisom. Sporočilo soigralcem objavljamo takšno, kot jim ga je poslal Etien.

Plavo-belim je napisal: »Ekipa! Še enkrat bi se vam rad zahvalil za vsako minuto, ki smo jo preživeli skupaj, na in ob igrišču.

Točno leto dni nazaj sem v najtežjem trenutku svoje kariere spet imel možnost stopiti v slačilnico, ki je dala izjemne igralce, igrala evropske tekme, dvigala pokale. 

Kljub temu, da od začetka nisem bil del ekipe, da sem samo treniral z vami, ste mi vi dali občutek, da sem že takrat zastopal barve kluba. In vi ste bili tisti, ki ste mi dali priložnost se vrnit po poškodbi nazaj. Kljub na koncu neuspešni sezoni nas je veliko dvignilo glave, prevzelo odgovornost, novi obrazi pa so nam sledili od prvega dne k zastavljenemu cilju. Vsi vemo, da je to vrnitev Gorice v prvo ligo. Tja spada klub in tja spadate tudi vi!

Izjemno čast sem imel nositi kapetanski trak, katerega ste mi prav vi podelili in hvaležen sem za to. Hvala za vso pomoč, skupaj smo dobro štartali v novo sezono in verjamem, da boste vse skupaj nadaljevali. Pomembno je, da ostanete EKIPA, da na treningih delate maksimalno in živite za vikend, ko lahko oblečete najlepši dres in na koncu prištevate točke. 

Spremljal vas bom vsako tekmo in verjamem, da bom na koncu sezone prišel v Gorico na proslavo uvrstitve v prvo ligo.

Hvala še enkrat vsakemu posebej, kadarkoli se lahko name obrnete po nasvet itd.

Srečno boysi!«

Goriškemu klubu in navijačem je namenil naslednje besede: »Vsem v klubu, s katerimi smo sodelovali v zadnjem letu, bi se rad zahvalil za zaupanje, podporo, pomoč in korektno sodelovanje. Prav tako bi se rad zahvalil vsem navijačem Gorice, ki so ekipo podpirali tudi, ko je bilo zelo težko. Terror Boysem samo klobuk dol, da so bili z mano in ekipo na vsaki tekmi, vsakem gostovanju in želim si, da to nadaljujejo ter verjamejo v ekipo. S skupnimi močmi bo lažje priti do končnega uspeha.«