Proti Dobu neodločeno

Nova Gorica, 24.08.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 24. avgusta, odigrali srečanje 5. kroga 2. SNL. Na igrišču v Ajdovščini so se z ekipo Doba razšli z rezultatom 3:3.

Goričani so v uvodnih minutah povsem prevladovali na igrišču, a niso bili konkretni.

V 10. minuti so nogometaši Doba povedli. Tiganj je prejel podajo v kazenski prostor in z močnim strelom premagal Marjanovića.

V 24. minuti so bili plavo-beli blizu izenačenja. Po podaji Volariča v neposredno bližino gostujočih vrat, je Colley prišel do žoge, a je ni uspel poslati v mrežo.

V 32. minuti je Dob povišal vodstvo. Po zmedi v kazenskem prostoru je Tiganj dosegel svoj drugi zadetek.

V 35. minuti je Jermol sprožil iz nekoliko neugodnega položaja in žoga je poletela čez gol.

V prvem delu tekme so bili domači več pri žogi, a niso bili nevarni. Na drugi strani so nogometaši Doba izkoristili svoje priložnosti in dosegli 2 zadetka.

Plavo-beli so drugi polčas začeli odlično. V 47. minuti se je Colley prebil mimo obrambe Doba, preigral vratarja in zatresel nebranjeno mrežo.

Že v naslednji minuti je nevarno zapretil Osuji. Streljal je z razdalje 25 metrov, njegov močan strel pa je končal za golom Doba.

Nogometaši Gorice so nadaljevali z napadalno igro, kar se jim je obrestovalo v 61. minuti. Povratnik po poškodbi Osuji, je streljal z roba kazenskega prostora in zadel za izenačenje.

Pritisk plavo-belih se je stopnjeval in Goričani niso popuščali. V 86. se jim je trud poplačal. Osuji je prejel žogo v kazenskem prostoru, nato pa je z natančnim strelom dosegel svoj drugi zadetek na tekmi.

Ko je že vse kazalo na zmago Gorice po preobratu so gostje dosegli gol. V 90. minuti je končni rezultat 3:3 postavil Zenković.

Gorica  – Dob 3:3 (0:2)

Mestni stadion Ajdovščina

Sodniki: Mihael Antić (glavni sodnik), Manuel Vidali (1. pomoč), Danijel Benko (2. pomoč)

Strelci: Colley (47.), Osuji (61., 86.); Tiganj (10., 32.), Zenković (90.)

ND Gorica: Marjanović, Hodžić (od 46. Osuji), Lipušček, Tomiček, M. Kavčič (od 76. Paljk), Grudina, Jermol (od 46. Kolenc), Volarič, Colley, Marinič, Velikonja.

Trener: B. Lučić

Dob: Čretnik, Gorenc, Kondič, Zupančič, Femec (Avbelj), Hrovat, Kunstelj (Mladenović), Račič, Tiganj, Petrovič, Gajič (Zenković).

Trener: /

Rumeni karton: Jermol; Femec, Hrovat, Kondič

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor