Napovednik za tekmo z Dobom

Nova Gorica, 23.08.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 24. avgusta, ob 17. uri odigrali 5. krog 2. SNL. Na stadionu v Ajdovščini se bodo pomerili z ekipo Doba.

Začetek sezone za ND Gorica

Plavo-beli so v sezono vstopili z dvema zmagama. Kot domačin so premagali Beltince z rezultatom 4:1, v gosteh pa z 1:3 ugnali Dravograd. Sledil je poraz z 2:1 proti ekipi Kopra, a to Goričanov ni zmedlo in že v naslednjem krogu so na Ptuju premagali Dravo. V napeti tekmi so se po prvih 45 minutah znašli v zaostanku, v drugem polčasu pa so strnili moči in z zadetkoma Velikonje in Lipuščka prišli do preobrata. Ob zadnjem sodnikovem žvižgu so slavili z 1:2.

Začetek sezone za Roltek Dob

Nogometaši Doba v sezono niso štartali najboljše, saj po 4 krogih še nimajo zmage. Na prvi prvenstveni tekmi so v gosteh izgubili s Fužinarjem, in sicer z rezultatom 1:2. V drugem krogu so vknjižili prvo točko, ko so remizirali z ekipo Dekanov. Končni rezultat srečanja je bil 3:3. Sledilo je gostovanje v Novem mestu pri tamkajšnji Krki, ki se je končalo z izidom 2:2 in delitvijo točk. V prejšnjem krogu so v Dob prišli nogometaši Brd. Na tekmi je vsaka ekipa dosegla po en zadetek, zato se je končala z remijem. Roltek Dob ima torej po 4 krogih 3 točke in trenutno zaseda 11. mesto na prvenstveni lestvici. 

Prejšnja sezona za Roltek Dob 

Moštvo Doba je v lanski sezoni zasedlo sredino prvenstvene lestvice. Zbrali so točno 10 zmag, 10 porazov in 10 neodločenih izidov, kar jim je na koncu prineslo 8. mesto. S 40 točkami so bili zelo oddaljeni od izpada, vendar tudi od najvišjih mest. Kar se zadetkov tiče, je nekoliko izstopal Denis Petrović, zbral jih je namreč 10. Isti igralec si trenutno z 2 doseženima goloma deli vrh klubske lestvice strelcev v aktualni sezoni. 

Delegiranje

Glavni sodnik srečanja bo Mihael Antić, s strani mu bosta pomagala Manuel Vidali in Danijel Benko. 

Spremljanje tekme

Neposredni prenos obračuna boste lahko spremljali preko internetnega prenosa ("streama") na spletni strani nzs.si

Spremembe rezultata in ostale zanimivosti s srečanja boste lahko našli tudi na družbenih omrežjih kluba:

-Twitter https://twitter.com/ndgorica

-Facebook https://www.facebook.com/ndgorica/

-Instagram https://www.instagram.com/ndgorica/

 

Besedilo: Kristjan Pahor