V četrtem krogu proti Dravi

Nova Gorica, 16.08.2019

Nogometaši ND Gorica bodo v soboto, 17. avgusta ob 17.00, odigrali srečanje 4. kroga 2. SNL. V gosteh se bodo pomerili z ekipo Drave.

Začetek sezone za ND Gorica

Plavo-beli so v novo sezono vstopili zelo obetavno. V prvem krogu so prepričljivo z rezultatom 4:1 ugnali Beltince, v drugem pa z 1:3 premagali Dravograd v gosteh. Na tretji prvenstveni tekmi so na primorskem derbiju izgubili z ekipo Kopra. Srečanje se je zaključilo z izidom 1:2 za nogometaše z obale. Goričani so med tednom odigrali prvo tekmo v pokalnem tekmovanju, na kateri so suvereno premagali Pesnico in se uvrstili v drugi krog Pokala Slovenije.

Začetek sezone za Dravo 

Štajercem ni uspel najboljši štart v prvenstvo, saj so na začetku izgubili proti Dekanom. Sledil je še en poraz, in sicer z 0:1 proti ekipi Krke. Vse je kazalo, da bodo izgubili tudi v tretjem krogu, saj so v Goriških Brdih že po dobrih 25. minutah zaostajali z 0:2. V nadaljevanju tekme so Ptujčani le pokazali svojo kvaliteto in prišli do popolnega preobrata ter slavili z rezultatom 2:3.

Prejšnja sezona za Dravo

V lanski sezoni so nogometaši Drave osvojili 7. mesto v 2. SNL. Zbrali so 13 zmag, 6 neodločenih izidov in 11 porazov, kar jim je skupno prineslo 45 točk. Ekipa s Ptuja se torej ni borila za vrh lestvice in je bila od najboljših kar precej oddaljena. Izmed igralcev je najbolj izstopal Matthias Fanimo, ki je na 16 tekmah zabil kar 11 zadetkov. Angleški državljan je na polovici sezone prestopil v Mladost Kakanj, kamor je trenutno posojen član Gorice Semir Smajlagić. 

 

Besedilo: Kristjan Pahor