V prvem krogu pokala uspešni

Nova Gorica, 15.08.2019

Igralci ND Gorica so v sredo, 14. avgusta, odigrali srečanje 1. kroga Pokala Slovenije. V gosteh so premagali ekipo Pesnice z rezultatom 1:5.

V goriškem kadru sta manjkala Volarič in Velikonja, čigar odstotnost so nogometaši Pesnice sprejeli z manjšim razočaranjem.

Goričani so takoj na začetku prevzeli pobudo na igrišču in ekipo Pesnice prisilili v branjenje.

Prvo priložnost za plavo-bele je imel Tine Kavčič, ki je v 14. minuti z glavo streljal čez gol.

Sledilo je krajše obdobje brez obetavnih situacij, do 24. minute, ko je Gorica povedla. Akcijo je začel Jermol s preigravanjem na robu kazenskega prostora, nato pa je lepo podal Lebanu na golavt linijo. Ta je žogo poslal v osrčje 16-metrskega prostora, kjer se je najboljše znašel Colley in zatresel mrežo.

Nova nevarnost je nastopila dve minuti kasneje, ko je Leban ponovno podal Colleyu, a tokrat nova okrepitev vrtnic ni bila uspešna.

V 30. minuti je domači vratar preprečil zadetek Gorice. Asante je poslal lep predložek do Guliča, ki je streljal z glavo, a njegovo veselje je preprečil Zagoršak.

Minuto pred iztekom prvega polčasa so plavo-beli podvojili svojo prednost. Colley je odlično preigraval v kazenskem prostoru, nato pa podal do Trivunovića, ki je žogo pospravil v mrežo.

Prvi del tekme je zaznamovala prevlada Goričanov. Domačini se niso uspeli otresti pritiska varovancev Borivoja Lučića, zato si niso priigrali resnejših priložnosti.

Nogometaši iz Nove Gorice so tudi drugi polčas začeli zelo dominantno in onemogočili igro Pesnice.

V 57. minuti je do nevarnega strela prišel Asante, a ni bil dovolj natančen.

Le minuto kasneje se je v priložnosti znašel Leban. Paljk je ukradel žogo na sredini igrišča in z njo stekel v napad, nato pa je podal Lebanu, ki je sprožil, ampak golman domačih je bil na mestu.

V 60. minuti je padel tretji zadetek plavo-belih. Asante je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Colley in z glavo zabil za 0:3.

V 62. minuti so nogometaši Pesnice znižali zaostanek. Pešl je izkoristil trenutek nepozornosti v goriški obrambi in z razdalje 11 metrov poslal žogo v gol.

Po prejetem zadetku je imela Gorica nekaj obetavnih priložnosti, a okroglo usnje ni hotelo v mrežo.

V 82. minuti je Marinič zadel za 1:4. Napadalec v plavo-belem dresu je s prefinjenim lobom ugnal domačega vratarja.

Končni rezultat je v 88. minuti postavil isti igralec. Prejel je žogo na robu kazenskega prostora, sprožil iz 'voleja' in žoga je končala v mreži. 

Srečanje se je končalo z izidom 1:5 v goriško korist, kar pomeni, da plavo-beli potujejo v drugi krog Pokala Slovenije.

 

NK Pesnica  – ND Gorica 1:5 (0:2)

Igrišče Pesnica

Sodniki: Miran Bukovec (glavni sodnik), Eric Herženjak (1. pomoč), Gorazd Topolnik (2. pomoč)

Strelci: Colley (24., 60.), Trivunović (44.), Marinič (82., 88.); Pešl (62.)

ND Gorica: Bičić, Paljk, Tomiček (od 46. Lipušček), T. Kavčič, Asante, Jermol, Matič (od 80. Kolenc), Trivunović, Gulič (od 46. Marinič), Colley, Leban. 

Trener: B. Lučić.

Pesnica: Zagoršak, Šegula, Knuplež (od 80. Knuplež), Zimet, Pešl, Ž. Babšek, A. Babšek, Pilih, Smodej (od 60. Bezjak), Planinšek, Vreča (od 88. Eder). 

Trener: R. Frajzman

Rumeni karton: Šegula, Planinšek, Bezjak.

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor