Pomlajena goriška ekipa uspešna v Tolminu

Nova Gorica, 07.08.2019

V sredo, 7. avgusta, so nogometaši ND Gorica odigrali prijateljsko tekmo proti Tolminu. Zelo pomlajena ekipa je v gosteh zmagala z rezultatom 1:3.

V 13. minuti so plavo-beli prvič nevarno zapretili. Po podaji Jermola s prostega strela je T. Kavčič poizkusil z glavo, a ni bil natančen.

V 19. minuti se je po podaji v kazenski prostor na razdalji 11 metrov sam znašel igralec Tolmina in sprožil proti golu. Bičić je z lepo obrambo ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

V 25. minuti so bili Tolminci ponovno nevarni. Po zmedi v domači obrambi je do žoge prišel Debenjak, ki je poizkusil z lobom, a žoga ni končala v mreži. 

V 26. minuti je Gorica povedla. Po natančni visoki podaji Trivunovića v kazenski prostor je z glavo zadel Colley. 

Colley je zapretil tudi 5 minut kasneje. Na polovici Tolmina si je priboril žogo, nato pa sprožil z razdalje 20 metrov. Domači vratar je strel ubranil in preprečil nov zadetek Goričanov.

V 34. minuti si je priložnost priigral Paljk. Žogo je povedel po levi strani igrišča, si priboril prostor in streljal proti vratom. Mavrič je strel ubranil.

Dve minuti kasneje so plavo-beli povišali vodstvo. Po podaji v kazenski prostor je posredoval vratar Tolmina, ki je žogo preusmeril na rob petmetrskega prostora. Do okroglega usnja je prišel Jermol in rutinirano zaključil za 0:2. 

Prvi polčas se je zaključil z izidom 0:2. Goričani so prevladovali na igrišču in pogosteje prihajali do obetavnih situacij, Tolminci pa so prežali na protinapade. 

Drugi del tekme so boljše otvorili plavo-beli, ki so takoj prevzeli nadzor nad dogajanjem na igrišču, vendar si niso priigrali priložnosti.

Nogometaši Tolmina so v 55. minuti izvedli hiter protinapad in nevarno ogrozili Bičićeva vrata. Po globinski podaji se je sam pred vratarjem znašel Lesjak, a ni uspel izkoristiti dobrega položaja in branilci Gorice so se vrnili na svoje položaje. 

V 62. minuti so Tolminci izvedli protinapad, ki se je končal z izključitvijo Ljutića. Napadalec domačih je z žogo stekel proti vratom Gorice, nato pa mu je branilec plavo-belih presekal pot. Sodnik je dosodil prekršek in Ljutiću, ki je bil zadnji igralec v goriški obrambi, pokazal rdeči karton. 

V 66. minuti je odlično posredoval Bičić. Vratar gorice se je znašel v situaciji "iz oči v oči" z Lesjakom in ubranil njegov strel. 

V 74. minuti je si je Abdibašić priboril nekaj prostora na robu kazenskega prostora in streljal proti vratom Tolmina, a ni meril natančno. 

V 78. minuti je po gneči v 16-metrskem prostoru Gorice žoga skoraj končala v mreži, nato pa je dobro posredoval Valenčič, ki je nekaj minut prej zamenjal Bičića.

V 81. minuti se je mladi vratar znova izkazal. Debenjak je stekal sam proti vratom Gorice, pred njim je stal le Valenčič. Napadalec Tolmina je streljal, a goriški branilec mreže se ni pustil premagati. 

V 88. minuti so Goričani povišali vodstvo. Colley je lepo preigraval v bližini domačih vrat, nato pa idealno zaposlil Jermola, ki je pospravil žogo v mrežo. 

V 90. minuti so Tolminci postavili končni rezultat srečanja. Kos je izkoristil lepo visoko podajo in z glavo poslal žogo v mrežo.

NK Tolmin - ND Gorica: 1-3

ND Gorica: Nick Bičić (Matija Valenčič), T. Kavčič, Rok Ljutić, Matic Paljk, Joseph Asante, Nik Jermol, Tim Matič, Kosovar Basholli, Lamin Colley, Goran Trivunović, Tarik Abdibašić.

Besedilo: Kristjan Pahor