Na prvem gostovanju uspešni

Nova Gorica, 04.08.2019

Nogometaši ND Gorica so v soboto, 3. avgusta, odigrali srečanje 2. kroga 2. SNL. V gosteh so premagali ekipo Dravograda z rezultatom 1:3. 

Prvo priložnost na tekmi so imeli domači, ki so v drugi minuti nevarno zapretili. Njihov napadalec je sprožil strel z glavo, a meril je premalo natančno.

Plavo-beli so odgovorili že v naslednji minuti. Volarič se je odločil za strel z roba 16-metrskega prostora, meril pa je preveč po sredini gola, zato vratar ni imel veliko dela.

V 7. minuti je Gorica povedla. Volarič je lepo prebil levo stran domače obrambe in podal nizko podajo pred nasprotnikova vrata. Marinič je prišel do žoge, potem pa je bil nad njim storjen prekršek. Dosojeno enajstmetrovko je izvedel Velikonja in postavil izid 0:1.

Naslednja obetavna situacija je nastopila v 15. minuti. Pečnik je prišel do strela iz ugodnega položaja, veselje pa mu je preprečila vratnica. 

V 22. minuti se je mreža domačih ponovno zatresla. Volarič je streljal z roba kazenskega prostora, nato pa je prišlo do manjše zmede pred dravograjskimi vrati. Najboljše se je znašel Velikonja, ki je žogo poslal v gol. 

Goričani so bili blizu novega zadetka že minuto kasneje. Marinič je močno streljal, a bil je malo nenatančen, saj je zadel zunanji del mreže.

V 44. minuti se je z izjemno obrambo izkazal goriški vratar. Pečnik je prišel do strela iz bližine, Marjanović pa je s hitro reakcijo ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Prvi polčas se je končal z rezultatom 0:2 v korist Gorice. Plavo-beli so bili boljši in nevarnejši nasprotnik, a so si tudi Dravograjčani priigrali nekaj obetavnih priložnosti.

Vrtnice so drugi del tekme začele slabo, saj so že v 49. minuti prejele zadetek. Po nevarni podaji v kazenski prostor je do žoge prišel Pečnik in jo pospravil v mrežo. 

Po zadetku domačih je sledilo nekaj minut pritiska s strani Dravograda. Goričani v tem kratkem obdobju niso delovali tako suvereno kot v prvem polčasu, vendar so se hitro zbrali in nadaljevali z dobro igro.

V 56. minuti je do priložnosti prišel Grudina, ki je močno sprožil z razdalje 10 metrov, a žoga je poletela malenkost čez gol.

Plavo-beli vezist je bil bolj natančen 11 minut kasneje, ko je povišal vodstvo svoje ekipe. V gneči pred vrati Dravograda se je M. Kavčič odlično znašel in s peto podal žogo Grudini, ki je z roba petmetrskega prostora rutinirano ugnal domačega vratarja. 

V 70. minuti so z nevarnim strelom zapretili Dravograjčani in znova se je izkazal goriški vratar, ki je z odlično parado preusmeril žogo v kot.

V 80. minuti je z močnim strelom poizkusil Kolenc. Goriški vezist je bil premalo natančen in okroglo usnje je končalo za golom. 

Zadnjo priložnost na srečanju je imel Tomiček, ki je po natančni podaji Volariča, streljal z glavo, veselje pa mu je preprečila vratnica.

Tekma se je končala z rezultatom 1:3 za Gorico. Plavo-beli so nadzorovali srečanje in si ustvarili lepo število priložnosti. Obetavne situacije so imeli tudi domači nogometaši, a se je z nekaj dobrimi obrambami izkazal Marjanović. 

NK Dravograd  – ND Gorica 1:3 (0:2)

Športni center Dravograd

Sodniki: Denis Šabanagić (glavni sodnik), David Gabrovec (1. pomoč), Robert Šprah (2. pomoč)

Strelci: Velikonja (6. 21.), Grudina (67.); Pečnik (49.)

ND Gorica: Marjanović, Hodžić, Lipušček, Tomiček, M. Kavčič, Grudina, Kolenc (od 81. Matič), Volarič, Marinič (od 93. Asante), Gulič (od 67. Colley), Velikonja.

Trener: B. Lučić.

Dravograd: Kanduč, Petek, Brzin, Barič, Gluhovič (od 72. Bevk), Kogelnik, Stefanovič (od 46. Dobaj), Adomako, Vrabič, Rožej, Pečnik (od 81. Vošnjak).

Trener: B. Kus.

Rumeni karton: Marinič; Rožej, Gluhovič.

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor