Andrija Filipović odhaja na Nizozemsko

Nova Gorica, 26.06.2019

Od Gorice se poslavlja mladi napadalec. Andrija Filipović bo svojo nogometno pot nadaljeval na Nizozemskem, kjer bo odslej branil barve kluba NAC Breda, ki nastopa v Eerste Divisie.

Filipović je dres ND Gorica nosil dve sezoni in pol, v tem času pa je zaigral na 73 tekmah v vseh tekmovanjih ter dosegel 12 zadetkov. Premierni nastop v plavo-belem je 22-letnik zabeležil 25. februarja 2017 v Krškem, zadnjega pa 2. junija 2019 proti Sežani.

V pretekli sezoni je novi delodajalec NAC Breda, ki se nahaja na jugu dežele tulipanov, zasedel 18 mesto v elitni Eredevisie, zato se bo moštvo glavnega trenerja Ruuda Brooda v prihajajočem tekmovalnem letu primorano boriti za ponovno uvrstitev med najboljše v državi.

“Najprej bi se rad zahvalil vsem, ki so mi omogočili korak naprej v moji karieri. Brez Gorice mi zagotovo ne bi uspelo, zato sem izjemno hvaležen, da sem bil del tega kluba. Zaključek ni bil takšen kot smo si ga želeli, vendar verjamem, da bo moštvo kmalu znova tam, kamor spada. ND Gorica bo za vedno ostala v mojem srcu, kajti tukaj sem preživel izjemni dve leti in pol. Hvala vsem, predvsem Terror Boysem, ki so bili vselej odlični, za izjemno podporo. Igralcem, trenerjem in vodstvu kluba pa želim veliko sreče,” je pred odhodom na Rat Verlegh stadion iz mesta Breda, ki sprejme 19.000 gledalcev, povedal Filipović.

Hrvaški napadalec je imel s klubom veljavno pogodbo do 31. maja 2020, zato prestop vsebuje nerazkrito odškodnino, Goričanom pa bo pri morebitni nadaljnji prodaji pripadel določen delež.

Andriji želimo v prihodnje vse dobro, ob enem pa se mu zahvaljujemo za celoten trud, predanost in pripadnost, ki jo je pokazal v plavo-belem dresu!

 

Besedilo: Kristjan Pahor