36. krog zaznamovali številni debitanti

Nova Gorica, 25.05.2019

Za nogometaši ND Gorica je še zadnja prvenstvena tekma v sezoni 2018/2019. V gosteh so z zelo pomlajeno ekipo izgubili proti Krškemu.

Goriški strateg Saša Kolman je v svoj kader vključil številne domače mlade nogometaše. V prvi postavi je priložnost dobil Amadej Marinič, s klopi pa so vstopili še Kosovar Basholli, Goran Trivunović in Kristjan Vodopivec Cvijanovič. Svoj debi v plavo-belem dresu sta dočakala tudi vratar Uroš Likar in vezist Tim Matič.

Goričani so srečanje začeli zelo obetavno, saj so povedli že v 9. minuti, ko je po podaji Leona Mariniča zadel Adis Hodžić.

Natanko 20 minut kasneje je bil rezultat izenačen. Luka Vekić je prejel podajo v srce kazenskega prostora in brez težav zatresel mrežo.

V nadaljevanju prvega polčasa gledalci niso več videli obetavnih situacij. Krčani so sicer imeli rahlo pobudo, a niso prihajali do priložnosti. 

V 54. minuti je Adel Halilović želel presenetiti domačega vratarja z udarcem iz prostega strela, vendar je žoga poletela mimo gola.

Dve minuti kasneje se je stresel okvir vrat Krškega. Leon Marinič je po preigravanju sprožil proti golu, vendar je njegov strel zaustavila stativa. 

Čez nekaj trenutkov je bilo nevarno na drugi strani, saj je Dalibor Volaš z bližine z glavo streljal mimo vrat. 

V 67. minuti so domači povedli. Po podaji iz kota je najvišje skočil Mario Cetina in z glavo žogo poslal v mrežo za rezultat 2:1.

Plavo-beli so odlično odgovorili in izenačili že v naslednji minuti. Goran Trivunović je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Hodžić lepo sprejel žogo, nato pa hladnokrvno zadel za 2:2, in se tako podpisal pod drugi zadetek na tekmi.

Končni rezultat je v 88. minuti postavil Ante Kordić, ki je še drugič letos odločil medsebojno srečanje. Sprožil je z roba kazenskega prostora, žoga pa je zadela enega izmed igralcev in končala v mreži nemočnega Likarja.

Gorica je tako na zadnji tekmi prvenstva s pomlajeno zasedbo proti Krškemu izgubila z rezultatom 3:2.

V sredo, 29. maja, se varovanci Saše Kolmana odpravljajo v Sežano, kjer bodo odigrali prvo srečanje v boju za obstanek v prvi ligi. Dvoboj bo pričel ob 17. uri, povratna tekma je na sporedu 2. junija.

 

Krško – Gorica 3:2 (1:1)

Stadion Matije Gubca

Sodniki: Aleksandar Matković (glavni sodnik), Grega Kordež (1. pomoč), Primož Perger (2. pomoč), Alen Borošak (4. sodnik)

Strelci: Hodžić (9., 68.); Vekić (29.), Cetina (67.), Kordić (88.)

ND Gorica: Likar, A. Marinič, Jogan, Oršolić, Hodžić, Matič, Jermol, Halilović, L. Marinič (od 62. Trivunović), Leban (od 74. Vodopivec Cvijanović), Gulič (od 46. Basholli). Trener: S. Kolman

Krško: Zalokar, Florjanc, Zakrajšek, Cetina, Stefulj, Volarič, Kordič, Ogrinec, Sokler, Vekić, Volaš. Trener: A. Panadić

Rumeni karton: L. Marinič, Oršolić, Halilović; Stefulj, Volarič

Rdeči karton: /

 

Besedilo: Kristjan Pahor

Foto: ePosavje