S spomladanskim delom tudi kadeti in mladinci

Nova Gorica, 02.03.2019

Zimskega premora je konec tudi v mlajših selekcijah. Kadeti in mladinci začenjajo s spomladanskim delom prvenstva. Prvo tekmo bodo odigrali danes ob 12. oziroma 14. uri.

MLADINCI

Mladinska selekcija po jesenskem delu s 23 točkami zaseda 8. mesto. Na 15 tekmah so uspeli zbrati 6 zmag, 5 remijev in 4 poraze. 

Na listi strelcev pri plavo-belih izstopa branilec Angel Stratorski, ki je zabil 7 zadetkov. S 4 doseženimi goli mu sledita Luka Černe in Goran Trivunović. 

Prva preizkušnja v letu 2019 jih čaka danes ob 14.00, ko bodo odigrali srečanje z Dravo, ki zaseda predzadnje mesto. 

Trener Simon Živec na prvi del sezone gleda pozitivno: "Mislim, da moremo biti z jesenskim delom zadovoljni, tako točkovno kot tudi v smislu kvalitete same igre in napredovanja fantov. 

Zaveda se, kaj je v tem trenutku za njegove varovance najbolj pomembno: "Sedaj je ključno, da smo popolnoma osredotočeni na tekme in da ne delamo napak. Biti moramo maksimalno angažirani, igrati z manj rizika in se zavedati, da smo sedaj v tekmovalnem ritmu, kjer ni več prostora za razne popravke."

 

KADETI

Kadetska selekcija po jesenskem delu prvenstva zaseda 4. mesto, zbrala pa je 24 točk. Vknjižili so 8 zmag in 7 porazov. 

Na listi strelcev je zelo izenačeno, saj ima vodilni Zak Kavrečič 4 zadetke, sledita pa mu Tjaš Begić in Jernej Simčič s 3 goli. 

Spomladanski del se za njih začne danes ob 12.00, ko se bodo na Ptuju pomerili z ekipo Drave.

Strateg Jani Šturm je z dosedanjimi rezultati zadovoljen: "S prvim delom sezone sem zelo zadovoljen, saj mislim, da noben ni pričakoval takšnega izkupička po polovici sezone. Igrali smo z najmlajšo ekipo v ligi in to se v teh letih zelo pozna, saj je fizika zelo pomembna."

Začetno srečanje že nestrpno pričakuje: "Prvi krog spomldanskega dela komaj čakamo, tako da odhajamo v nadaljevanje prvenstva pozitivno."

 

Besedilo: Kristjan Pahor

Foto: Mario Horvat