Vedeli smo, da nas čaka težko srečanje

Nova Gorica, 20.09.2018

Plavo-beli so v sredo odigrali obračun osmine finala Pokala Slovenije, na katerem so z rezultatom 0:2 premagali Brda. Svoje poglede na tekmo nam je podal Miran Srebrnič, ki se je v domače okolje prvič vrnil kot trener gostujočega moštva. 

Trener Gorice se je zavedal, kakšno tekmo gre pričakovati: "Vedeli smo, da nas čaka težko srečanje. Nadzorovali smo potek igre, nato pa smo ostali z igralcem manj in Brda so dobila krila, zato smo se morali kar namučiti, da smo zadržali vodstvo. Zadovoljen sem, da nam je uspelo, ker je to lokalni derbi in celo prva uradna tekma med kluboma. Zmage sem vesel, in čestitam nasprotni ekipi, ki je prikazala dobro igro."

Srebrnič se je tako vrnil domov in vedel je, da v Vipolžah potrebuje napredovanje: "Tokrat so bili občutki zelo mešani. Vrnil sem se namreč tja, kjer se je vse skupaj začelo in potrebovali smo zmago, kajti v nasprotnem primeru bi se znašli v velikih težavah, zato sem zelo srečen, da nam je uspelo zmagati. Ekipi Brd želim, da izplava iz cone, kjer se trenutno nahaja, saj je tokrat dokazala, da ima potrebno kvaliteto."

Pokalni preizkus je uspešno opravljen, zato se domači strateg že pripravlja na naslednjega nasprotnika: "Gledati moramo naprej, v soboto nas čaka nova prvenstvena tekma, saj v Novo Gorico prihaja Krško. Pogrešali bomo Grudino, ki je prejel rdeči karton, in Filipovića zaradi štirih rumenih, tako da smo malce hendikepirani, ampak tisti igralci, ki bodo nastopili, bodo morali narediti svoje."

Ob igrišču v Vipolžah se je zbralo lepo število goriških privržencev, ki so celotno srečanje odlično navijali za plavo-bele: "Navijači so v nogometu najbolj pomemben faktor, saj ustvarjajo atmosfero, in morda se kdo ne zaveda, kako pomembno je, da ljudje pridejo na tekmo ter da se jih sliši. Od njih se prenaša energija na ekipo in zelo me veseli, da jih imamo."

 

K.P.