Kadeti in mladinci znova suvereno!

Nova Gorica, 11.09.2018

Za nogometaši mlajših selekcij je nov uspešen teden. V soboto, 8. septembra, so kadeti in mladinci ND Gorica vknjižili pomembni zmagi, vseh šest točk pa so se veselili tudi preteklo sredo. Selekcija U15 še četrtič zapored brez poraza.

MLADINCI

Goričani so v prvem srečanju preteklega tedna z 2:1 premagali Dravo iz Ptuja. Sledilo je sobotno gostovanje pri NŠ Mura, ki se je zaključilo z rezultatom 0:1.

Sredin obračun zaostale tekme 3. kroga sta z goloma v 44. in 62. minuti odločila Tin Gašper Jović ter Matic Zavnik. V 85. minuti sobotnega gostovanja v Bakovcih pa je za nove pomembne tri točke poskrbel Goran Trivunović. Le minuto pred zadetkom plavo-belih je pordečel branilec Gorice, Amadej Marinič.

Naslednja tekma, nedelja 23. september ob 16.00, Športni park Radomlje - Radomlje : Gorica

 

KADETI

Dvojne zmage se veselijo tudi nogometaši selekcije do 17. let. Plavo-beli so na gostovanju pri Muri z rezultatom 1:2 osvojili vse 3 točke. Dvoboj z Dravo, ki je bil v Novi Gorici odigran v sredo so varovanci Janija Šturma dobili z 2:0. Za veselje sta poskrbela Luka Vuk in Tjaš Begić.

Goričani pa so v obračunu z Muraši v vodstvo prešli v 26. minuti, ko je zadel Miha Hlad. Isti igralec je prednost povišal v samem zaključku prvega polčasa, saj je svoj drugi zadetek dosegel v 45. minuti. Končni rezultat srečanja 1:2 je z najstrožje kazni postavil igralec Mure Aljaž Antolin.

Naslednja tekma, nedelja 23. september ob 14.00, Športni park Radomlje - Radomlje : Gorica

 

SELEKCIJA U15

Novogoričani so gostili nogometaše Dekanov in se z njimi razšli z rezultatom 2:2. Neodločeno je bilo tudi med tednom, ko je točko v dvoboju z ljubljanskim Interblockom priboril Tjaš Vendramin.

V nedeljo so prvi povedli gostje iz obale, potem ko je v 21. minuti najstrožjo kazen realiziral Rok Ražman. Domači so hitro izenačili, saj je le 4 minute kasneje mrežo zatresel Kris Ivančič. Plavo-beli so drugi polčas začeli odlično, in v 56. minuti je Vane Terziev zadel za vodstvo. Končni rezultat srečanja je v 72. minuti postavil igralec Dekanov Žan Bogatin. 

Naslednja tekma, nedelja 16. september ob 11.00, Stadion NK Jadran, Krvavi Potok - Jadran Železničar : Gorica

 

Foto: Mario Horvat

K.P.