Grega Sorčan po veličastni nedelji

Nova Gorica, 22.05.2017

Novogoriški nogometaši so z izjemnim pomladanskim delom prvenstva spisali eno najlepših poglavij v klubski zgodovini. Letošnjega oktobra bo minilo že 70. let od ustanovitve nogometnega kluba z imenom Gorica, uspeh pa pravljično sovpada tudi s sedemdeseto obletnico mesta Nova Gorica.

Polne tribune Športnega parka so prepoznale pristnost in srčnost aktualne zasedbe. Slavje po zmagi nad Olimpijo (1:0) je bilo veličastno, spontano. ND Gorica si je že 17. v svoji zgodovini zagotovila nastop v evropskih tekmovanjih. Žreb parov bo 19. junija na sedežu UEFA v Nyonu.

Po srečanju je z nasmehom na ustih svoje vtise strnil eden izmed junakov belo-modre zasedbe, vratar Grega Sorčan. Ta je v 85. minuti ubranil enajstmetrovko in tako doma zadržal vse tri točke.

''Zmage smo zelo veseli. Vedeli smo, da bo Olimpija v drugem polčasu pritisnila. S skupnimi močmi nam je uspelo zadržati prednost iz prvega dela igre. Pri enajstmetrovki sem k sreči uganil kot streljanja. Uspela mi je dobra obramba. Najbolj smo se bali teh zadnjih minut, saj smo tako v Mariboru kot proti Domžalam dobili izenačujoča gol prav ob koncu tekme. Tokrat je bilo drugače. Zmaga je odraz odličnega stanja v ekipi, smo res dobra klapa. Vse skupaj pa nas je nagradilo z evropsko vozovnico, kar je zelo lep uspeh. V zadnjih mesecih smo dokazali, da lahko enakovredno igramo z vsakim tekmecem. S tem spoznanjem se bomo podali tudi na evropske tekme.''

Gorico zadnji nastop v tej tekmovalni sezoni čaka v soboto v Kopru: ''V igri je končno drugo mesto. Tudi na primorski derbi gremo z enakim ciljem – zmagati. Od te sezone se želimo posloviti nepremagani na zadnjih 13 tekmah. To je zelo dolga serija.''   

Naj dodamo, da takšne podpore s tribun igralci niso bili deležni že lep čas. Popularnost ND Gorica pa je zaznati tudi na družabnih omrežjih. Število všečkov na Uradni Facebook strani je že preseglo mejo 7.500. Odlično!

 

PODPIRAJ SVOJ LOKALNI KLUB!

GREMO, GORICA!