ZMAGA V STOŽICAH!

Nova Gorica, 29.03.2017

Novogoriški nogometaši so hit spomladanskega dela sezone! V Stožicah so proti Olimpiji zmagali z 2:1 in si tako priborili že četrto zmago to pomlad.

Belo-modri so v prestolnici odigrali odlično tekmo. Podkrepljeni s številčno armado svojih navijačev, so domačim prepustili pobudo in nekoliko več žogo v njihovi posesti, toda držali so jih zelo daleč od svojih vrat. Novogoričani so dobivali dvoboje na sredini igrišča, kar jim je omogočilo lahke in hitre prehode pred vrata Olimpije.

Prvi je zapretil Rok Grudina v 13. minuti, ki je na celotnem dvoboju pretekel skoraj 12 kilometrov, sledil mu je tudi tokrat razigrani Andrija Filipović. Do odhoda na odmor beležimo še priložnosti Rifeta Kapića, Mirana Burgića in Amarachija Osuija.

Toda vse pomembno se je zgodilo v drugem polčasu. Novogoričani so še naprej prevladovali na sredini in si ustvarjali protinapade. Enega takšnih je v 58. minuti mojstrsko zaključil Rifet Kapić. Preigral je dva domača branilca in neubranljivo zadel za svoj šesti sezonski gol.

Še pred tem velja omenili priložnosti Filipovića. Kapić je imel le pet minut po golu novo priložnost, a je za malenkost streljal čez gol.

Domači so izenačili po edini neodločnosti gostujoče obrambe. Z bližine je v 69. minuti zadel Blessing Eleke.

Do konca srečanja rahel pritisk Olimpije in nevarni streli Gorice. Tako je Matija Škarabot za malo zgrešil cilj.

Ves trud pa se je belo-modrim obrestoval v zadnji minuti, ko je Miran Burgič priboril žogo, Rok Gudina jo je izvrstno podal v prezan prostor do Dejana Žigona, ki je s strani poskrbel za zmago.

Odlična tekma je tudi sijajno vabilo na sobotni primorski derbi.

 

NK OLIMPIJA – ND GORICA 1:2 (0:0)
Strelci: Eleke 69.; Kapić 59., Žigon 91.

Olimpija: Vodišek, Klinar, Mitrović, Ilić, Štiglec, Bajrić (85./Tijanić), Cretu (53./Avramovski), Kirm, Wobbay (74./Alves), Eleke, Benko.

Gorica: Sorčan, Gregorič, Boben, Celcer, Škarabot, Osuji (77./Žigon), Kapić, Grudina, Kolenc (85./Nagode), Filipović (73./Edafe), Burgič.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)