Miran Burgič pred sobotnim derbijem

Nova Gorica, 02.03.2017

Pred sobotnim derbijem je posebej za nd-gorica.com misli strnil prvi strelec ekipe Miran Burgič. Na zadnji prvenstveni tekmi se je z novim zadetkom uvrstil na tretje mesto večne klubske lestvice strelcev.

Strelec 44 prvenstvenih golov za drugi najtrofejnejši klub v državi je o prvi zmagi v tem letu dejal: ''Drugi del sezone smo pričeli z zmago, kar je zelo pomembno. Vemo, da je v Krškem težko gostovati, saj malo ekip od tam odnaša točke, tako da je bilo zelo lepo osvojiti ta poln izkupiček."

Ob okroglem številu nastopov v Prvi ligi, zbral jih je 150, ter o prej že omenjenem strelskem uspehu Miran Burgič ostaja miren: ''Seveda gre za določeno priznanje. Že to, da sem odigral takšno število tekem na nivoju Prve lige in dosegel toliko golov. Lahko sem ponosen na to, sicer pa o tem ne razmišljam kot o nečem posebnem. Pred seboj imam še precej izzivov,'' dodaja.

32-letni napadalec si v soboto želi naslednje: ''V zadnjem obdobju imamo proti Mariboru dobre rezultate. V zadnji prvenstveni tekmi v Novi Gorici smo jih premagali. Mislim, da se proti njim znamo postaviti in da znamo igrati. Imamo povsem realne možnosti, da odnesemo tri točke. V dvoboj vstopamo samozavestni. Pričakujem nove tri točke in to ob bučni podpori s tribun. Res si vsi skupaj želimo čim bolj poln Športni park.''

Naj dodamo, da bo zaradi kartonov manjkal Rok Grudina. Zdravstveno stanje v ekipi je dobro.  

 

GREMO, GORICA!