Kapetan Alen Jogan pred prvim srečanjem

Nova Gorica, 24.02.2017

ND Gorica v nedeljo ob 15. uri gostuje v Krškem

Pred prvo ligaško tekmo v koledarskem letu 2017 je svoja pričakovanja posebej za nd-gorica.com strnil kapetan ND Gorica Alen Jogan, ki si v nedeljo želi zgolj in samo eno - poln izkupiček oziroma zmago in tri točke.

ND Gorica se v gostujočo tekmo v Krškem podaja potem, ko je zimske priprave zaključila z zmago proti ruskemu prvoligašu FC Terek Grozny. Kapetan modro-belih se strinja, da si boljšega zaključka priprav preprosto ne bi dalo zamisliti.

jogan.jpg"Zadnja pripravljalna zmaga nam je zagotovo dala samozavest in v začetek spomladanskega dela prvenstva lahko gremo optimistično. Mislim, da smo na prvo tekmo dobro pripravljeni. Priprave so potekale po programu, tudi rezultatsko smo bili uspešni, sedaj pa to ni merilo."

Jogan, ki je zaigral na osmih od desetih pripravljalnih tekem, bo na neugodnem stadionu Matije Gubca v dresu ND Gorice nastopil tretjič.

"Treba se bo potruditi po najboljših močeh, kajti Krško dobro poznamo. So zelo čvrsta ekipa, še posebej doma, kjer jih tudi publika dobro ponese. V obrambi moramo biti zbrani, da ne dobimo zadetka. Prepričan sem, da smo tudi v napadu dobra ekipa."

Zmaga bi pomenila izjemen uvod v drugi del Prve Lige Telekom Slovenije 2016/17, poudarja Alen Jogan.

Ob tem še dodaja: "Sedaj gre zares in v nedeljo bo potrebno pokazati pravi karakter ter dati še več kot smo dali do sedaj. Kvaliteto imamo. Lahko se nadejamo pozitivnega rezultata. Cilj je zmaga. Ne samo v Krškem, ampak na vseh tekmah."

Moštvo trenerja Mirana Srebrniča tako v nedeljski gostujoči obračun v Krškem odhaja z jasnimi cilji, do takrat pa bosta na sporedu še dva treninga.