Andrija Filipović novi član ND Gorice

Nova Gorica, 16.02.2017

Andrija Filipović je novi igralec ND Gorica.

Napadalec, rojen aprila leta 1997, prihaja z Reke. S klubom je podpisal pogodbo, ki velja do 31.05.2020.

Filipović Andrija 2.jpgSvojo nogometno kariero je Andrija pričel v Crikvenici. Pri rosnih enajstih letih se je preselil v klub HNK Rijeka, kjer je skorajda v celoti opravil svoj mladinski staž. V zadnjih nekaj letih je odšel na posodo v sosednjo Italijo. Nastopal je za sloviti Juventus, Spezio ter nazadnje tudi Sieno, kjer je v enaintridesetih nastopih dosegel 16 zadetkov. V Novo Gorico je prišel kot prost nogometaš.

Filipović se je v preteklih tednih strokovnemu vodstvu kluba dokazoval najprej kot igralec na preizkušnji, ob dobrih predstavah pa je trenerski štab ter vodstvo kluba prepričal v sklenitev dolgoročnega sodelovanja.

Filipović Andrija 3.jpgČlan mlade hrvaške reprezentance Andrija Filipović je ob uradni potrditvi prestopa povedal: "ND Gorica zame pomeni nov začetek. Zelo sem vesel, da sem se pridružil tej ekipi. Počutim se odlično. Vesel sem, da sem prišel v drugi najtrofejnejši klub v Sloveniji z bogato zgodovino. Prvi dnevi so zares odlični. Trener in soigralci so zelo v redu, v ekipi je veliko mladih fantov. S trdim delom smo že pričeli in upam, da bom ekipi tudi sam v prihodnje veliko pomagal."

Predsednik ND Gorica Hari Arčon pa je dejal: "Do sodelovanja je prišlo potem, ko se je Andrija uspešno dokazal na preizkušnji. Prepričal je trenerje. Potrebovali smo nek dodatek napadu, predvsem ob odhodih Andreja Kotnika in Sandija Arčona. Gre za zelo obetavnega igralca z bogato in uspešno potjo, in to kljub temu, da ima komaj 19 let. ND Gorica je klub, ki takšne mlade nogometaše vseskozi išče. Igralcu moramo omogočit razvoj in seveda ne pričakujemo, da bo tukaj naslednjih deset let. Podpisal je 3,5-letno pogodbo, pravico nastopa pa bo imel že proti Krškemu."