Andrej Kotnik se seli v Serie A!

Nova Gorica, 01.02.2017

Ofenzivni igralec ND Gorice Andrej Kotnik se seli v Serie A! Za FC Crotone bo naslednjih 18 mesecev igral kot posojen igralec.

21-letni Koprčan bo tako naslednje leto in pol nosil dres italijanskega prvoligaša, kjer med vratnicama stoji tudi bivši Goričan Alex Cordaz. Pol leta pred iztekom posoje, torej v naslednjem zimskem prestopnem roku, bo FC Crotone imel možnost odkupa.

Kotnik je za ND Gorico zabeležil 40 uradnih nastopov, dosegel pa je 7 uradnih zadetkov.

Andrej Kotnik portret 2.jpgPredsednik Hari Arčon je ob prestopu za nd-gorica.com povedal: ''Vse skupaj se je odvilo zares zelo zelo hitro. Kljub temu, da smo s pogajanji začeli pozno zvečer, so dokumenti bili odposlani pravočasno tako, da je bilo vse urejeno skladno s pravili. S sklenjenim dogovorom smo zadovoljni in pričakujemo ugoden nadaljni razplet, ker v igralca verjamemo. Ponovno veseli dejstvo, da se kažejo rezultati učinkovitega trenerskega dela, na čelu s prvim trenerjem Miranom Srebrničem.''

Andrej Kotnik, novinec italijanskega prvoligaša je dodal: ''Vesel sem, zares sem izjemno vesel. Komaj čakam, da se soočim z novo preizkušnjo, da spoznam nove soigralce, trenerja, mesto in vse ostalo, kar me v novem klubu čaka. ND Gorici sem bil hvaležen od prvega dne dalje in ponovno se iz srca zahvaljujem vsem v klubu, ki so verjeli vame."