Lepa domača točka proti Olimpiji

Nova Gorica, 19.11.2016

ND Gorica : NK Olimpija Ljubljana 1:1

Novogoričani so na razmočenem, a zelo dobro pripravljenem igrišču v Športnem parku remizirali z vodilno ekipo lige, ljubljansko Olimpijo.

Gostje so boljše začeli srečanje. Prvi je poskusil Etien Velikonja, v 13. minuti pa je po podaji z desne strani zadel Leon Benko. Domači v prvem delu tekme niso delovali dobro, igrali so premalo odločno. Že v drugem delu prvega polčasa pa so pokazali boljši obraz.

V nadaljevanju dobra igra Gorice. Sprva zgolj terenska premoč, nato pa lepe in izrazite akcije. Tako je Andrej Kotnik s prostega udarca le za las zgrešil, zelo blizu cilja je bil v naslednjem napadu Miran Burgič.

Prav Burgič je odigral izdatno vlogo pri izenačenju. V 81. minuti je žogo poslal v vratnico, gostujoči branilec pa jo le potisnil v mrežo.

V končnici srečanja so belo-modri iskali zmagoviti gol. Najbližje je bil Kotnik, ki je s strani meril mimo.

Po videnem smo lahko zadovoljni in optimisti pred zadnjimi dvoboji to jesen.

GREMO, GORICA!

 

ND GORICA – NK OLIMPIJA 1:1 (0:1)

Burgić 80.; Benko 12.

Gorica: Sorčan, Škarabot, Kavčič, Boben, Gregorič, Kolenc (69./Kotnik), Grudina, Kapić, Žigon (80./Nagode), Arčon (82./Osuji), Burgić.

Olimpija: Vodišek, Jurčević, Kelhar, Delamea Mlinar, Klinar, Alves (50./Kirm), Miškić, Kronaveter, Zajc, Velikonja, Benko (70./Eleke).

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)