Izjava za javnost predsednika ND Gorica Harija Arčona

Nova Gorica, 15.07.2016

Sporočilo za javnost

ND Gorica v nedeljo začenja svojo 26. prvoligaško sezono zapored. V Športni park ob 18.15 prihaja ekipa Aluminija iz Kidričevega. Vabljeni na tekmo!

Kot smo poročali, je dosedanji podpredsednik kluba Sebastjan Komel podal odstopno izjavo.

Na to se je v sporočilu za javnost odzval predsednik ND Gorica Hari Arčon.

''V zvezi z odhodom Sebastjana Komela s funkcije podpredsednika in člana izvršnega odbora ND Gorica in zapisom na uradni spretni strani ND Gorica glede vzroka odhoda, bi sam želel poudariti, da je prišlo do napačne interpretacije, predvsem pa čustvenih odzivov pri reševanju problematike mladih nogometašev.

Sebastjanu Komelu, s katerim smo se razšli na prijateljski način, bi se na tem mestu rad javno zahvalil. Sebastjan je bil pomemben člen pri reševanju in sanaciji kluba, predvsem zato, ker je pomagal in na mojo prošnjo ostal, kljub temu, da ga je že decembra vleklo v matični klub, kjer je dolgoletni član izvršilnega odbora ND Bilje.

Nestrinjanje v zvezi z vodenjem in kadrovanjem v mladinski šoli ND Gorica, ki jo je v svoji odstopni izjavi izrazil Sebastjan Komel, je v povezavi z mladinsko šolo obeh klubov, ND gorica in ND Bilje. Želel bi poudariti, da je družbena odgovornost ND Gorica kot vodilnega kluba v regiji visoka in si želimo sodelovati in pomagati vsem klubom na področju mladih, skladno s klubsko vizijo razvoja mladinske šole, ki ima podporo.''  

Hari Arčon, predsednik ND Gorica