Vztrajnost in bojevitost sta bili nagrajeni

Nova Gorica, 02.05.2015

ND Gorica : NK Maribor 1:1

ND Gorica je z vztrajno in bojevito igro z desetimi možmi na igrišču prišla do točke proti udeležencu UEFA Lige prvakov, NK Mariboru. Izid je bil 1:1.  

V Športnem parku je že na začetku z razdalje poskušal Luka Zahović, ki je po nespretnosti domačega vratarja Grege Sorčana ciljal prazen gol, a se je na mestu znašel domači kapetan Alen Jogan.

Za Gorico je prvi streljal Dejan Žigon, vendar previsoko. Maribor je povedel v 9. minuti, ko je Luka Zahović žogo nastavil Alešu Mertlju, ta pa je z razdalje zadel sam zgornji kot gola belo-modrih.

Domači bi lahki izenačili že v naslednjem napadu. Žigon se je sam znašel pred Jasminom Handanovičem, a ga iz oči v oči ni uspel premagati. Zares lepa priložnost, ki je ostala neizkoriščena.

S tem pa razburljivih dogodkov v prve četrt ure igre še ni bilo konec. Matija Širok je kot zadnji igralec podrl prodirajočega Mendyja in moral pod prho. Igra se je nato umirila, gostje so imel terensko premoč.

Do odmora beležimo strel Zahovića, ki ga je Sorčan lepo ubranil, novogoriški vratar pa je v zadnji minuti prvega dela najprej dobil vnovičen dvoboj z Zahovićem nato pa še z Alešem Mejačem. Še pred tem je prečnik za Maribor stresel Amir Dervišević.

V nadaljevanju najprej menjava. Amela Džuzdanovića je pri Gorici nadomestil branilec Matteo Boccaccini, Amedej Vetrih pa je znova zaigral na sredini igrišča.

V 52. minuti je Sorčan ubranil strel Mendyja, Francoz pri Mariboru pa je nekaj minut zatem iz zelo lepega položaja zadel prečnik.

Nekaj živahnosti v domačo igro je vnesel mladi Blessing Chibukie Eleke, ki je sprva meril previsoko. V 70. minuti sta obetavno akcijo brez zaključka izpeljala Slivka in Eleke.

V 74. minuti pa končno veselje Športnega parka. Žigon je podal v prazen prostor do Elekeja, ki je iz prve izenačil na 1:1.

Po golu je sledila še bolj izrazita premoč gostov, ki pa si zares lepe priložnosti niso več priigrali. Še najbližje golu je bil Luka Zahović, ki je ob koncu meril previsoko.

ND Gorica je proti državnim prvakom osvojila točko, domači nogometaši pa so po koncu tekme pokazali pristno veselje. Do konca Prve lige je še pet krogov.

 

ND Gorica : NK Maribor 1:1 (0:1)

Športni park, sodniki: Perić (Kranj), Praprotnik, Kovačič (oba Ljubljana).

Strelca: 0:1 Mertelj (9.), 1:1 Eleke (74.).

ND Gorica: Sorčan, Širok, Johnson, Pasqualini, Jogan, Vetrih, Napoli, Džuzdanović (od 46. Boccaccini), Slivka (od 87. Ruggiero), Žigon, Majcen (od 62. Eleke).

NK Maribor: Handanović, Mejač, Rajčević, Šuler (od 46. Volaš), Viler, Vršič, Mertelj, Dervišević, Bohar (od 65. Sallalich), Mendy (od 76. Tavares), Zahović.

Rumeni kartoni: Pasqualini, Johnson, Napoli, Sorčan; Mendy, Vršič.

Rdeč karton: Širok (16.).