Bravo, fantje! Suverena zmaga s 3:0!

Nova Gorica, 25.04.2015

Zadeli so Slivka, Majcen in Ruggiero

ND Gorica je v pomembni tekmi visoko, s 3:0 premagala NK Krko. Zadeli so Slivka, Majcen in Ruggiero.

Belo-modri, prvič z mladim vratarjem Grego Sorčanom v vratih, so začeli podjetno. Prvi je mimo vrat sprožil Dino Martinović.

V 9. minuti je lepo prodrl Lorenzo Pasqualini, Vykintas Slivka pa je na oddaljeni vratnici zadel za 1:0. To je bil krstni gol Litovca v Prvi ligi.

Takoj zatem je za Krko streljal Josip Fuček, v 26. minuti pa je za domače poskusil Marshal Mfon Johnson. Sledil je vnovičen strel Martinovića. Gorica je do dvojne prednosti prišla v 44. minuti.

Po podaji Matije Široka je sedmi sezonski gol dosegel Luka Majcen. To je prvi gol Majcna spomladi.

Tudi v nadaljevanju dobra igra belo-modrih, ki so prek Široka zapretili že v začetku polčasa. Tik pred tem je drugi rumeni karton prejel gostujoči igralec Denis Mojstorovič.

V 60. minuti je na sredini igrišča Johnsona zamenjal Giuseppe Ruggiero, ki je že minuto zatem povišal na 3:0. Podal mu je Slivka.

Novogoričani so po visokem vodstvu tekmo suvereno pripeljali do konca. Streljala sta še Majcen in Alessio Innocenti, ki je vstopil v drugem polčasu. V končnici je priložnost za igro dobil tudi mladi Nigerijec Blessing Eleke.

Bravo, fantje!

 

ND GORICA – NK KRKA 3:0 (2:0)

Strelci: Slivka 10., Majcen 45., Ruggiero 67.

Izključitev: Mojstrović 49./Krka

ND Gorica: Sorčan, Vetrih, Širok, Majcen (84./Eleke), Žigon, Palumbo, Jogan, Pasqualini, Martinović (71./Innocenti), Johnson (60./ Ruggiero), Slivka. Na klopi še: Gallinetta, Napoli, Džuzdanović, Ferri.

NK Krka: Mitrović, Žižić, Fuček, Novinić (69./Kauber), Mojstrović , Ihbeisheh (59./Kramar), Palić, Dežmar, Rašić, Welbeck-Maseko, Rašić (84./Bele).

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)

 

Nekaj fotografij z dvoboja si lahko ogledate na Uradni Facebook strani ND Gorica.