Na primorskem derbiju tudi tokrat praznih rok

Nova Gorica, 04.03.2015

ND Gorica : FC Luka Koper 1:2

Primorski derbi je še petič zapored pripadel Koprčanom. V precej raztrgani igri z malo strelov na vrata so bili za odtenek uspešnejši.

ND Gorica je zaigrala brez poškodovanih kapetana Alena Jogana in prvega strelca Luke Majcna. V prvo postavo se je po kazni vrnil Amedej Vetrih, v drugem polčasu pa je zaigral tudi novi igralec - povratnik Dino Martinovič.

Gostje so do vodstva prišli že v 6. minuti, ko je Domen Črnigoj poslal žogo pred domača vrata, tam pa jo je v lastno mrežo preusmeril Kamerunec Solomon Enow.

Varovanci trenerja Cesareja Beggija niso uspeli pokazati dobre reakcije. Koper je z 2:0 povedel v 36. minuti, ko je hiter protinapad kronal Črnigoj.

Odgovor belo-modrih je bil tokrat boljši. Nabil Taider je po odbiti žogi že nekaj trenutkov kasneje znižal na 2:1.

V začetku drugega dela igre je za domače poskusil Blessing Eleke, na drugi strani beležimo strel Mitje Lotriča.

Do konca smo spremljali izenačeno tekmo, nekaj več konkretnosti so pokazali gostje, a se izid ni več spremenil. Zadnji strel je v sami končnici sprožil Dino Martinovič, ki je bil poleg Amarachija Osujija edini, ki je s klopi okrepil ekipo belo-modrih.

Naslednja domača tekma je že v nedeljo proti Radomljam.

 

ND Gorica – FC Luka Koper 1:2 (1:2)

Športni park, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Kovačič (Preserje) in Pospeh (Petrovče).

Strelci: 0:1 Enow (9./ag), 0:2 Črnigoj (37.), 1:2 Taider (39.).

ND Gorica: Gallinetta, Enow, Vetrih (od 63. Martinović), Palumbo, Taider, Eleke, Napoli, Džuzdanović (od 80. Osuji), Ruggiero, Caputo, Slivka. Na klopi še: Sorčan, Boccacini, Širok, Pasqualini, Innocenti.  

FC Luka Koper: Simčič, Hadžić, Blažič, Palčič, Guberac, Halilović, Štulac, Črnigoj (od 78. Hadžibulić), Tomić, Lotrič, Pučko (od 68. Peshevski).

Rumeni kartoni: Napoli, Vetrih, Slivka; Črnigoj, Guberac.