Kljub visokemu porazu, spodbudna predstava belo-modrih

Nova Gorica, 28.02.2015

Nekaj utrinkov s prve pomladne tekme si lahko ogledate tudi na Uradnem Facebook profilu ND Gorica

Novogoričani so v Ljudskem vrtu v večjem delu tekme nudili zelo dostojen odpor Mariboru, a na koncu klonili z 1:5. Vse do 81. minute so bili v igri za točko.

Brez poškodovanih Alena Jogana in Luke Majcna ter kaznovanih Lorenza Pasqualinija in Amedeja Vetriha so že v 2. minuti prejeli gol. Za Maribor je zadel Dalibor Volaš, belo-modrim pa je spodletelo pri postavitvi ofsajd zanke.

Četa trenerja Cesareja Beggija je nato hitro vzpostavila ravnotežje in bila v polju celo boljša od Maribora. Kapetan ND Gorice Amel Džuzdanović je v 20. minuti prestrogo prejel rumeni karton zaradi domnevnega simuliranja, nekaj minut zatem pa je sodnik spregledal hud prekršek Mariborčana Radujka nad tem mladim Novogoričanom.

V 28. minuti je mladi Nigerijec Blessing Eleke mojstrsko preigral Rajčeviča in zadel za 1:1.

V 39. minuti poskus Giuseppeja Ruggiera, a je Handanović strel ubranil. Maribor je do prednosti prišel tik pred odmorom. Po zelo dvomljivem položaju je bil znova uspešen Volaš, ki se je nahajal v ofsajdu, odbito žogo pa je tam prejel po aktivni igri Luke Zahoviča. Zelo sporen gol, ki je belo-modrim nekoliko odrezal krila.

Toda v nadaljevanju se Gorica ni predala in poskušala z aktivno igro priti do izenačenja. Dvakrat je poskusil zelo razigrani Amel Džuzdanović, po enkrat pa sta streljala Alessio Innocenti in strelec Eleke. Igro so okrepili Matija Širok, Sandi Arčon in Dejan Žigon, a brez uspeha.

Novogoričani so bili v igri za točko vse od 81. minute, ko je mojstrsko zadel Luka Zahovič. Sledila sta še gola Tavaresa in Volaša.

Kljub visokemu porazu lahko igro Gorice ocenimo za spodbudno. Že v sredo je v Športnem parku primorski derbi.

 

NK MARIBOR – ND GORICA 5:1 (2:1)

Strelci: Volaš 3., 43., 90., Zahović 81., Tavares 86.; Eleke 29.

NK Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević, Šuler, Janža, Ibraimi, Ndiaye, Dervišević (od 75. Mertelj), Bohar (od 61. Sallalich), Volaš, Zahović (od 85. Tavares).

ND Gorica: Gallinetta, Caputo, Napoli, Palumbo, Enow, Innocenti (od 61. Širok), Taider (od 84. Žigon), Slivka, Ruggiero, Džuzdanović, Eleke (od 74. Arčon). Na klopi so bili še: Sorčan, Boccaccini, Osuji, Kavčič.

Rumeni kartoni: Bohar, Mertelj, Stojanović; Innocenti, Džuzdanović, Taider.