Na pripravljalni tekmi poraz s Chievom Verona

Nova Gorica, 16.11.2014

Pri belo-modrih je zaigralo 21 nogometašev, zadel je Dejan Žigon

ND Gorica je v sobotnem popoldnevu na gostovanju pri Chievu Veroni doživela poraz z 1:3. To je bila druga pripravljalna tekma v nekaj dneh, še drugič pa je na klopi belo-modrih sedel novi trener Iztok Kavčič.

Ta je priložnost za igro ponudil 21 nogometašem, Chievo pa je v prvem delu igre prišel do vodstva s 3:0.

V 13. minuti je bil uspešen Riccardo Meggiorini, v 31. je vratarja Vasjo Simčiča premagal Nicola Bellomo, v 39. pa je zadel veteran Sergio Pellisier.

Za belo-modre je bil v 67. minuti uspešen Dejan Žigon, ki je vstopil v drugem polčasu.

Tekma je bila dober test pred zadnjimi tremi prvenstvenimi preizkušnjami.

Naj dodamo, da pri Chievu niso zaigrali slovenski reprezentanti Valter Birsa, Dejan Lazarević in Boštjan Cesar, ki so za Slovenijo nastopili na Wembleyu proti Angliji.

 

Prijateljska tekma

AC Chievo Verona : ND Gorica 3:1 (3:0)

Chievo Verona: Bizzarri (od 46. Seculin), Sardo (od 67. Ghirardi), Dainelli (od 46. Zukanović), Gamberini, Edimar, Izco, Bellomo, Mangani (od 55. Kupisz), Meggiorini (od 46. Cofie), Pellissier, Schelotto (od 46. Radovanovič). Na klopi je bil tudi mladi Slovenec, 18-letni vratar Grega Sorčan, ki je v Chievo prestopil s kranjskega Triglava.

ND Gorica: Simčič (od 46. Štrukelj), Vanin (od 80. Širok), Kokol (od 46. Napoli), Taider (od 75. Thiombane), Kavčič (od 46. Pasqualini), Jogan (od 50. Jakupović), Johnson  (od 80. Džuzdanovič), Vetrih, Henty (od 46. Osuji), Innocenti (od 60. Žigon), Arčon (od 65. Eleke).