Gorici na žalost ni uspelo

Nova Gorica, 29.10.2014

Belo-modri obtičali v četrtfinalu - tekmo končali v osmih

Na povratni tekmi četrtfinala Pokala Slovenije je Luka Koper s 4:1 premagal ND Gorico in se tako prebila v polfinale.

Po uvodnem delu brez zadetkov je Koper povedel v 30. minuti, ko je vratarja Vasjo Simčiča premagal Jaka Štromajer, in sicer s strelom z glavo ob neodločnosti osrednje branilske vrste gostov. 

Belo-modri so izenačili tik pred odmorom. Z bele točke je bil natančen Ezekiel Henty. Sodnik je na enajtmetrovko pokazal po prekršku nad Tinetom Kavčičem. Še pred tem je z igrišča zaradi poškodbe moral Marco Modolo, nadomestil ga je prav Kavčič. 

V drugem polčasu je domače v novo vodstvo popeljal Miha Gregorič, nekdanji igralec Gorice. Tekla je 57. minuta, Gregorič pa je zadel z vole-udarcem.

V zaključku tekme najprej izključitev Solomona Enowa v 79. minuti. Ko so že vsi mislili, da je srečanje končano, je Koper tretji gol dosegel tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom. Zadel je Štulac. Kmalu zatem je bil izključen še Johnson. 

Sledili so podaljški, v katerih je Gorica praktično zaigrala kar brez treh nogometašev. Poleg obeh izključenih je Henty zaradi poškodbe zgolj šepal po igrišču.  V 97. minuti je Matej Pučko zadel za 4:1.  

 

FC Luka Koper : ND Gorica 4:1 (1:1, 3:1)

Skupni izid: 5:4

ND Gorica: Simčič – Modolo (od 39. Kavčič), Jogan, Širok (od 46. Vanin), Enow, Johnson, Vetrih, Žigon, Arčon, Henty, Makinwa (od 75. Venturim).

Klop: Štrukelj, Kokol, Majcen, Džuzdanović.