Vpogled v izide mlajših selekcij ND Gorica

Nova Gorica, 30.09.2014

Poraza za U-15 in kadete, mladinci do zmage.

U15: NK Bravo: ND Gorica  1:0

Starejši dečki so pri vodilni ekipi lige minimalno izgubili in dokazali, da se letos lahko kosajo tudi z najboljšimi ekipami v ligi. Po remiju proti Domžalam so varovanci trenerja Darka Krumpa tudi proti Bravu imeli svoje priložnosti, ki jih niso uspeli izkoristiti. Ljubljančane je spremljala tudi sreča, saj jih je izenačenja rešila prečka.

 

U17: NK Aluminij: ND Gorica  2:1 (1:1)  

Kadeti so doživeli že večkrat videno zgodbo, saj so ponovno zadetek po napaki vratarja prejeli v zadnjih sekundah tekme. Glede na igro v polju pa jih gre pohvaliti, saj so proti kvalitetni zasedbi Aluminija bili najmanj enakovredni. Po hitrem vodstvu domačih je izid izenačil Bizjak, ki je z glavo lepo izkoristil predložek Komela. Varovanci trenerja Florijana Debenjaka so v drugem polčasu imeli še nekaj lepih priložnosti, vendar jim je sreča tudi tokrat obrnila hrbet.

   

U19: NK Aluminij: ND Gorica  1:3 (1:2)  

Mladinci so v Kidričevem pokazali najboljšo predstavo letos in več kot zasluženo slavili. Po hitrem vodstvu domačih so odločno reagirali in konstantno ogrožali vrata Aluminija. S prostega strela je izenačil Rok Bužinel, v vodstvo pa je naše popeljal Tilen Nagode s pravim eurogolom. Tudi drugi polčas so belo-modri nasprotnika napadli visoko in jim v prvih 20 minutah niso dovolili prečkati sredino igrišča. Premoč so kronali z zadetkom Jana Humarja, ki je spretno izkoristil priložnost, ki jo je zrežiral Osuji Bede Amarachi.  

Trener Iztok Kavčič je po tekmi povedal: "Skozi celotno srečanje smo pritiskali na njihovo zadnjo linijo in s tem popolnoma zmedli nasprotnika ter konstantno bili nevarni za gol. Bili smo agresivni, ekipa je delovala kompaktno, bili glasni v polju zato smo uspeli preobrniti tekmo v našo korist. Čestitke fantom za pristop!"