Z remijem zaključili evropsko sezono

Nova Gorica, 24.07.2014

ND Gorica : Molde FK - 1:1

ND Gorica se je z domačim remijem poslovila od tokratne evropske sezone. V Športnem parku smo videli povsem drugačna polčasa in tudi precej drugačno predstavo kot pred tednom dni na Norveškem.

V prvem delu igre si namreč Gorica in Molde nista priigrala veliko priložnosti. Že v prvem napadu je Luka Majcen nastreljal gostujočega branilca, po četrt ure igre pa je Marshal Mfon Johnson streljal mimo vrat. Čez gostujoči gol je letela tudi žoga Sandija Arčona, ki je v 22. minuti sprožil z razdalje.

Kmalu zatem se je pred vrati znašel Majcen, a je žogo slabo zadel, na drugi strani pa je Vasja Simčič z refleksnim gibom preprečil gostujoče vodstvo. Še pred odhodom na odmor je pri domačih namesto Nigerijca Osuja Amarachija, ki se je rahlo poškodoval, vstopil 19-letni Amel Džuzdanović.

V nadaljevanju najprej šok za belo-modre. Z bližine je za Molde zadel Agnaldo. Po prejetem golu so varovanci Luigija Apollonija zaigrali boljše. Tako so si sledili streli Dejana Žigona, Amela Džuzdanovića ter Salomona Enowa. V 63. minuti pa je po podaji s kota z glavo izenačil Alen Jogan.

Sledila je ofenziva na Norveška vrata. Dejan Žigon je dvakrat poskusil, posebej nevaren in zrel za gol je bil strel z glavo v 66. minuti. Zatem se je v dobrem položaju znašel Sandi Arčon, v 77. minuti pa je izključitev prejel tokrat zelo dober na sredini Amedej Vetrih.

Zadnji strel smo zabeležili pet minut pred koncem, ko je poskusil Džuzdanović. V drugem polčasu sta mednarodne izkušnje nabirala tudi Tine Kavčič in Tilen Nagode.

Naslednjo tekmo Gorica igra v nedeljo v Novem mestu pri Krki ob 18. uri.

 

ND Gorica – Molde FK 1:1 (0:0)

Strelca: Jogan 63.; Agnaldo 49.

Rdeč karton: Vetrih 77. (Gorica)

ND Gorica: Simčič, Enow, Modolo (56./Kavčič), Širok, Jogan, Vetrih , Žigon, Johnson , Majcen (75./Nagode), Arčon, Osuji ( 41./Džuzdanović).

Molde FK: Haskjold , Linnes , Flo ( 82./Rindaroy), Forren, Toivio, Singh ( 60./Hestad), Hoseth, Hussain , Hoiland, Agnaldo ( 66./Svendsen ), Diouf.

Sodnik: Carlos Xistra (Portugalska)