Z Norveške s porazom, a igro, ki obeta

Nova Gorica, 17.07.2014

Povratna tekma v četrtek v Športnem parku

ND Gorica je v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo v Moldeju na Norveškem doživela poraz z 1:4, a si po prikazanem tega ni zaslužila.

Belo-modri so z vsemi dosedanjimi novinci v prvi postavi - Dejanom Žigonom, Sandijem Arčonom in Luko Majcnom zelo dobro začeli. Prav Arčon je v 8. minuti po prodoru po levi strani dobro streljal, a je domači vratar odbil v kot.

Kmalu zatem še ena zelo lepa priložnost za belo-modre. Pred domačim golom se je neoviran znašel Žigon, a je bil zmagovalec dvoboja znova domači vratar. V 17. minuti je Molde prišel do prednosti. Po podaji s kota in odbiti žogi je z bližine zadel Joona Toivio.

Po domačem vodstvu znova lepa priložnost Gorice. V 36. minuti je Luka Majcen je po protinapadu zatresel okvir domačega gola. Res škoda, kakšne priložnosti so zgrešili Novogoričani.

Domači so do dvojne prednosti prišli v 37. minuti, in sicer s prostega strela, ko je žoga nekoliko spremenila smer. Zadel je Vegard Forren. Na 3:0 pa je tik pred odhodom na odmor povišal prav Forren s strelom z bele točke.   

V nadaljevanju podobno enakovredna tekma, Gorica pa je do zadetka v gosteh prišla v 70. minuti. Premierni gol v belo-modri majici je z 11-metrovke prispeval Luka Majcen.

Do zaključka tekme pa namesto še kakšnega zadetka v domači mreži, v 88. minuti še gol za 4:1. Po protinapadu je zadel Hoseth.

Glede na videno bi bil lahko rezultat tudi drugačen. Povratna tekma bo v četrtek v Športnem parku.

Fotogalerijo si lahko ogledate na Uradni Facebook strani ND Gorica.

 

MOLDE FK – ND GORICA 4:1 (3:0)

Strelci: Toivio 16., Forren 37., 41./11-m, Hoseth 88.; Majcen 70./11-m

Molde FK: Haskjold, Linnes (70./Rindaroy), Flo, Forren , Toivio , Singh, Hussain  (80./Hestad), Moström (57./Hoseth), Agnaldo, Elyounoussi, Chima.

ND Gorica: Simčič, Modolo, Širok, Jogan, Vanin, Vetrih, Žigon  (66./Džuzdanović), Kolenc (46./Enow), Johnson, Majcen, Arčon.

Sodnik: Padraig Sutton (IRS)