GORICA TRETJIČ V ZGODOVINI POKALNI PRVAK SLOVENIJE!

Nova Gorica, 21.05.2014

ND Gorica je z dvema zadetkoma Francesca Finocchia v finalu Pokala Slovenije z 2:0 premagala NK Maribor

ND Gorica je po letu 2006 ponovno osvojila lovoriko. V Kopru je v finalu Pokala Slovenije z 2:0 premagala Maribor. Mož odločitve je bil v drugem polčasu Francesco Finocchio, ki je dosegel oba zadetka za belo-modre.

Novogoričani so srečanje odigrali zelo disciplinirano, zavzeto in taktično odlično. Mariboru niso puščali prostora, s strnjeno igro pa so napade Štajercev zaustavljali precej pred svojimi vrati.

Ob tem so bili tudi v napadalnih akcijah kreativni. V začetku dvoboja je Lapadula streljal z razdalje, nevaren je bil tudi Coda. V 10. minuti je po akciji slednjega Lapadula streljal čez vrata, za Maribor pa je odgovoril Cvijanovič. Vratar Gorice Cordaz je bil na mestu.

V 17. minuti so imeli Novogoričani neposredni prosti udarec nekje na šestih metrih do vrat Maribora, ki pa ga niso izkoristili. Le nekaj minut zatem bi nespretnost Handanoviča skoraj v zadetek pretvoril Coda, vendar je bil mariborski vratar ob koncu hitrejši in žogo izbil. Do konca polčasa velja omeniti še poskus Bonipertija z razdalje.

V drugem delu sprva strel Cvijanoviča za Maribor, nakar sta nase opozorila Favalli in Lapadula. Belo-modri so bili aktivni in se tudi ob priložnostih Štajercev dobro znašli. V 58. Minuti je z razdalje poskusil Berardocco, v 67. pa je Coda z glavo dodobra namučil Handanoviča.

Za Maribor je imel lepo priložnost Fajić, nakar je sledila 78. minuta. Misuraca je podal Codi, ki je odlično v prazen prostor zaposlil Francesca Finocchia. Ta je sam stekel proti golu in matiral Handanoviča. Doživeli smo eksplozijo navdušenja na delu tribun z goriškimi navijači, ki so v zelo lepem številu pripotovali na Bonifiko. Še posebej so se izkazali Terror Boysi, ki so z navijanjem ekipi pripomogli do naslova.

V 84. minuti je Finocchio streljal mimo vrat, drugače pa je akcija potekala le nekaj trenutkov zatem, ko je Coda znova izjemno podal, Finocchio preigral mariborskega branilca in spodkopal žogo za slavje z 2:0.

Belo-modri so tako z izjemno predstavo osvojili Pokal Slovenije, tretjič v svoji zgodovini.

 

POKALNI USPEHI GORICE

2001 zmagovalci Pokala Slovenije

2002 zmagovalci Pokala Slovenije

2014 zmagovalci Pokala Slovenije

2005 finalisti Pokala Slovenije

1958 finalisti republiškega pokala Slovenije

 

FINALE POKALA SLOVENIJE 2014

NK MARIBOR : ND GORICA 0:2 (0:0)

Strelec: Finocchio 79., 85.

ŠRC Bonifika, Koper. Sodnik: Damir Skomina.

Rumeni kartoni: Fajić (Maribor); Gigli, Finocchio (Gorica).

NK Maribor: Handanović, Cvijanović (od 70. Bohar), Mertelj (od 80. Mendy), Milec, Rajčević, Tavares, Vršič, Fajić, Filipović, Arghus, Viler. Trener: Ante Šimundža

ND Gorica: Cordaz, Vanin, Favalli, Berardocco, Modolo, Gigli, Lapadula (od 82. Jogan), Vetrih (od 85. Vicente), Coda, Misuraca, Boniperti (od 73. Finocchio). Trener: Luigi Apolloni