Massimo Coda z dvema goloma zagotovil Gorici 15. zmago v sezoni

Nova Gorica, 13.05.2014

V Ljubljani 2:0 za belo-modre

Massimo Coda je z dvema zadetkoma zagotovil ND Gorici novo zmago, že 15. v sezoni, tokrat v Stožicah proti Olimpiji z 2:0.

V nekoliko spremenjeni zasedbi so Novogoričani pričeli spodbudno. Najprej je sicer streljal mladi Ljubljančan Jaka Corn, že v 8. minuti pa beležimo prvi odličen poskus zelo razpoloženega Code. Ta napadalec je v 18. minuti poskrbel za vodstvo belo-modrih, ko je v zadetek spremenil podajo Matije Široka.

Pred tem je za Gorico udaril Vanin, takoj po golu pa se je za strel odločil Vetrih. Po gostujočem vodstvu so bili nekajkrat nevarni tudi Ljubljančani, vendar si resne priložnosti niso priigrali. Do odmora sta za Gorico streljala Gigli in Coda.

Prvi so v drugem delu igre zapretili domači prek Valenčiča. V 58. minuti pa je na sceno znova stopil Massimo Coda in s svojim 17. zadetkom ubranil vrh lestvice strelcev. Coda je zadel z natančnim strelom z roba kazenskega prostora.

Novogoriški trener Luigi Apolloni se je v drugem delu odločil za tri zamenjave. Igro so okrepili Finocchio, Lapadula in Vicente. Za belo-modre sta poskusila tudi Boniperti in v končnici dvakrat Lapadula, dvojno vodstvo pa ni bilo ogroženo.

Že v soboto v Športni park prihaja Maribor.


NK Olimpija - ND Gorica 0:2 (0:1)

Stadion Stožice, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Lunežnik (Zgornja Ložnica) in Benc (Rače).

Strelec: 0:1 Coda (18.), 0:2 Coda (59.).

Olimpija: Šeliga, Kostić, Vukčević, Bajrić, Fink (od 78. Škarabot), Jović, Trifković (od 46. Rodić), Kapun, Valenčič, Corn (od 83. Djermanović), Omladič.

ND Gorica: Cordaz, Širok, Vanin, Berardocco, Gigli, Modolo, Bazzoffia (od 76. Lapadula), Vetrih, Coda, Misuraca (od 84. Vicente), Boniperti (od 69. Finocchio).

Rumeni kartoni: Rodić; Berardocco, Vetrih.