Belo-modri iz Velenja brez novih točk

Nova Gorica, 07.05.2014

Igralci ND Gorice so v deževnem vremenu v Velenju doživeli poraz z 2:3.

Začetek tekme je bil zelo gledljiv. Po strelu Rotmana za Rudar in Berardocca za Gorico se mreži še nista zatresli. Drugače je bilo v 10. minuti, ko je po kotu Leon Črnčič domače popeljal v vodstvo. Le minuto kasneje je prav tako po kotu izenačil Daniele Bazzoffia.

Luca Berardocco je bil najbolj razpoložen pri gostih, saj je po izenačenju še dvakrat streljal na domača vrata. Rudar je do prednosti z 2:1 prišel v 26. minuti, ko je predložek s strani v zadetek z glavo spremenil Rajko Rotman.

Spremljali smo igro med obema kazenskima prostoroma, da odhoda na odmor pa so imeli domači še dva poskusa, a se jim ni izšlo.

V nadaljevanju najprej konstanten pritisk Gorice. Streli Code, Favallija in Bazzoffie niso našli želenega cilja, tako je bilo tudi po vstopu Francesca Finocchia, ki je s poskusom takoj opozoril nase.

V 66. minuti je Rudar prišel do tretjega zadetka. Po predložku in neodločnosti goriške obrambe je zadel Christian Bubalović.

Gostujoči trener Apolloni je po zaostanku dveh golov zveznega nogometaša Berardocca zamenjal za napadalca Gonzala Mastrianija. Toda igro je najbolj poživil Finocchio. Najprej je s strelom z razdalje zatresel vratnico, kmalu zatem pa je njegov predložek s strani končal v domači mreži za 3:2.

Do konca srečanja je s prostega udarca poskusil Coda, belo-modri pa so tekmo znova končali z igralcem manj, saj je bil zaradi nevarne igre izključen branilec Favalli.

Naslednja tekma je že v soboto doma proti Luki Kopru.

NK Rudar Velenje : ND Gorica 3:2 (2:1)

Stadion Ob jezeru, sodniki: Kajtazović, Žunič (oba Kranj) in Prelog (Preddvor).

Strelci: 1:0 Črnčič (10.), 1:1 Bazzoffia (11.), 2:1 Rotman (25.), 3:1 Bubalović (67.), 3:2 Finocchio (77.).

Rudar: Radan, Bubalović, Firer (od 90. Kocić), Krefl, Črnčič, Rotman, Podlogar, Klinar (od 87. Jahić), Radujko, Knezović, Eterović (od 81. Stjepanović).

Gorica: Cordaz, Vetrih, Coda, Boniperti (od 85. Širok), Jogan, Vanin, Bazzoffia (od 63. Finocchio), Favalli, Berardocco (od 71. Mastriani), Misuraca, Gigli.

Rumeni kartoni: Klinar, Knezović; Favalli.

Rdeči karton: Favalli (84.)