Izdatna premoč premalo za tri točke

Nova Gorica, 19.04.2014

ND Gorica remizirala s Triglavom iz Kranja z 1:1

Novogoričani nadaljujejo s spremenljivimi pomladnimi rezultati. Potem ko so v sredo s 5:0 premagali Celjane, so tokrat doma le remizirali proti Triglavu z 1:1. Zadel je Massimo Coda.

Postava belo-modrih je bila glede na zadnji dvoboj nekoliko spremenjena. Brez Gianluce Lapadule so napadalno trojico sestavljali Boniperti, Coda in Finocchio. V obrambo se je vrnil Modolo, ki je nadomestil Tineta Kavčiča.

Po umirjenih uvodnih tonih je v 15. minuti poskusil Francesco Finocchio. Nekaj minut pozneje sta streljala Amedej Vetrih in Marco Modolo.  

ND Gorica je do vodstva prišla v 33. minuti, ko je zadel Massimo Coda. Po strelu je žoga presenetila gostujočega vratarja. To je 15. gol Code letos.

Vodstvo je domače spodbudilo k še ostrejšim napadom. Tako do odhoda na odmor beležimo poskus Bonipertija in vratnico Vetriha.

V nadaljevanju so se znova tresla kranjska vrata. V 49. minuti jih je zadel Marshal Mfon Johnson. V 57. minuti pa leden tuš za igralce, strokovno vodstvo in gledalce.

Kranjčani so izvedli protinapad in Luka Majcen je izid izenačil. To je bil eden od dveh strelov na goriški gol. Domači so jih imeli 13.

Novogoričani so po šoku igrali dobro, a premalo konkretno. V 61. minuti je Abel Gigli streljal čez vrata. Po njem so se v priložnostih zvrstili še Modolo, Coda in Mastriani, a se izid ni spremenil.

Škoda za izgubljeni točki, v sredo pa belo-modre čaka tekma s Krko.  

 

ND Gorica :  NK Triglav Kranj 1:1 (1:0)

Športni park, sodniki: Ponis (Koper), Klančnik (Slovenj Gradec) in Podobnik (Veliki Gaber).

Strelca: 1:0 Coda (33.), 1:1 Majcen (58.).

ND Gorica: Cordaz, Vetrih, Širok, Coda, Boniperti (od 74. Berardocco), Finocchio, Vanin, Misuraca, Modolo, Gigli, Johnson (od 65. Mastriani).

Triglav: Curanović, Šturm, Klemenčič, Krcić, Udovič, Šmit, Križaj (od 68. Poplatnik), Poljanec, Djukić, Palibrk, Majcen.

Rumeni kartoni: Širok, Boniperti, Vetrih, Gigli; Poljanec, Klemenčič, Palibrk, Majcen.